23948sdkhjf

Aarhus vil slå hårdt ned på løse hunde

Der ses ikke længere gennem fingrene med løse hunde i skovene ved Aarhus. Hundeejerne bliver nu politianmeldt.
Der er stigende problemer med løsgående hunde i skovene omkring Aarhus. Senest blev en entreprenør bidt i benet, mens han udførte sit arbejde, og det vil kommunen nu have sat en stopper for.

Derfor bliver der indført en nul-tolerance-politik overfor løse hunde og deres ejere. Efter første advarsel bliver ejerne politianmeldt.

- Alle skal kunne færdes i naturen, og vi oplever flere børnefamilier og andre, som føler sig generet af løse hunde, fortæller Kim Gulvad Svendsen, afdelingschef i Grønne Områder, Natur og Miljø i Aarhus Kommune.

Han forklarer, at cirka halvdelen af Risskov er udlagt som såkaldt hundeskov, hvor det selvfølgelig er tilladt for hundene at gå rundt, og at der er tilsvarende områder i eksempelvis også Marselis Skoven.

- Når der nu er så store områder, hvor hundene ikke behøver snor, så synes jeg godt, man kan forvente, at hundene går i snor de steder, hvor de skal, siger Kim Gulvad Svendsen.

Loven siger, at hunde skal gå i snor i naturen for at forhindre, at eksempelvis dyr bliver skræmt og i værste fald skambidt.

Når de kommunale medarbejdere er på arbejde, vil de fra nu af tage kontakt til ejerne af de løse hunde og oplyse dem om, at hundene skal i snor. Hvis ikke hundeejerne gør det, vil de blive bedt om at give deres navn, så de kan blive anmeldt til politiet.

- I forhold til det at give navn, så har man oplysningspligt overfor den kommunale medarbejder.

- Og så har vi indledt et samarbejde med politiet i Aarhus, som vil have stor fokus på problematikken. Der vil blandt andet blive lavet kontroller på samme måde som vi kender fra fart- og spirituskontroller, siger Kim Gulvad Svendsen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078