23948sdkhjf

Tømrerfirmaerne banker krisen

Tømrerfirmaerne klarer sig bedre gennem den økonomiske krise end mange andre håndværkere, viser analyse fra Deloitte
Tømrerfirmaerne klarer den økonomiske krise bedre end de fleste andre håndværkere. Det viser ny brancheanalyse fra Deloitte, hvor 348 virksomheder er blevet analyseret.

Tømrerfirmaerne får mere ud af de penge, som de investerer i virksomheden end f.eks. både murerne og entreprenørerne. Brancheanalysen viser, at deres afkast i gennemsnit er ti procent højere.

Til trods for at tømrerfirmaerne ikke har oplevet samme vækst i deres indtjening som f.eks. murervirksomhederne, har 41 pct. af tømrervirksomhederne en sund forretning med et højt afkast af de penge, der er investeret i virksomheden.

Deloittes brancheekspert Thomas Frommelt fremhæver, at tømrerfirmaerne ikke har ikke investeret så meget i udstyr som for eksempel entreprenørerne, hvilket gør dem mindre følsomme overfor perioder uden opgaver:

- Det går ikke så ringe endda for tømrerfirmaerne, selvom der også her er skærpet konkurrence blandt virksomhederne. Mange har en solid forretning, selvom der stadig er behov for at øge produktiviteten, siger partner Thomas Frommelt.

Der er dog fortsat 18 pct. af virksomhederne, der er i stor fare for at gå konkurs inden for få år, hvis ikke indtjeningen stiger, påpeger Thomas Frommelt.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079