23948sdkhjf

Diamantentreprenører funklende stolte af certificering

Diamantentreprenørsektionen i Dansk Byggeri sikrer kvaliteten med certificeringsordning
En testgruppe bestående af erfarne diamantentreprenører har i ca. to år arbejdet på at etablere en certificeringsordning. Udfordringen har været, at det ikke må være administrativt besværligt, men skal samtidig skal imødekomme de krav, som samfundet med rette kan stille til et fag, der som hovedregel borer og skærer i bygningsdele med vigtig armering og skjulte rør og ledninger

- Foreningen har i flere år arbejdet ihærdigt på at få sat en standard for, hvordan man udfører diamantboring og –skæring, siger formand for Diamantentreprenørsektionen i Dansk Byggeri, Jeanette Brandt og fortsætter:

- Byggebranchen og rådgivere har erkendt, at diamantboring og –skæring er den mest skånsomme måde at korrigere bestående bygningsdele på. Men også i nybyggeri giver diamantentreprenørenes præcise hulboring plads til installationer og opfylder de strenge krav, der er til brandtætning. Her er grove udsparinger og lemfældige tilstøbninger bare ikke godt nok.

Vil distancere sig i forhold til de uorganiserede

Formanden lægger da heller ikke skjul på, at hun med certificeringsordningen håber på, at foreningens medlemmer, som alle er tilsluttet BYG Garanti, vil distancerer sig fra de firmaer, der ikke er organiseret.

- Det har kendetegnet branchen, at det har været relativt nemt at nedsætte sig som diamantborer, og det har desværre lokket folk til, som ikke har haft de nødvendige forudsætninger for at bore og skære – eller i visse tilfælde i øvrigt at drive virksomhed, fremhæver Jeanette Brandt.

Certificerede firmaer giver kunden den optimale sikkerhed for, at firmaet er gearet til de mange forskelligartede opgaver, der kan forekomme. Det er af afgørende betydning - ikke mindst i de situationer, hvor diamantentreprenøren skal arbejde i omgivelser med fødevarer eller edicinalvarer.

Godt tidspunkt

- Timingen kan ikke være bedre, siger sektionens forretningsfører, Poul Andersen, der har været tovholder på projektet.

Han peger på, at diamantentreprenører får brug for certificeringen, når de i fremtiden skal arbejde på vandværker. Som konsekvens af at flere vandværker har haft problemer med at leve op til kvalitetskrav til drikkevand, har Folketinget netop vedtaget krav om, at vandforsyningsselskaber skal indføre en systematisk kvalitetssikring, der giver overblik over de risici, der kan være for bakterieforurening.

- Det viser, at Diamantentreprenørerne har været på forkant. Vi har været opmærksomme på de mange forureningssager, der har været på forskellige vandværker. Derfor har vi indarbejdet nogle procedurer og særlige regler for arbejdet på vandværker. Nu har Folketinget netop vedtaget nogle krav til vandforsyningsselskaberne, og dem er vi allerede klar til at imødekomme, pointerer Poul Andersen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078