23948sdkhjf

Energirenovering er altid en god investering

Håndværkerfradrag eller ej; energirenovering er en god investering
Udsigten til at kunne få energibesparende renoveringstilskud til boligen fortoner sig. Det har alligevel ikke været muligt at finde de 500 mio. kroner til bl.a. nye lavenergivinduer og boligisolering, som ellers var en del af den planlagte støtte til en grønnere boligprofil i Danmark.

Dertil kommer, at det eksisterende håndværkerfradrag fra regeringens BoligJobPlan falder bort med udgangen af 2012.

Håndværkerfradraget har ellers været en solid håndsrækning til både byggebranchen og de renoveringsivrige boligejere og reelt betydet et direkte statstilskud til håndværkerlønnen på omkring 5.000 kr.

Klar til energirenovering

Udfasningen af BoligJob-ordingen kommer samtidig med, at de danske boligejere ellers netop melder sig opsatte på at energioptimere deres boliger. Det viser en nylig undersøgelse fra Outline vinduer. Mere end hver sjette boligejer planlægger således en større energirenovering inden for det kommende år, da mange ikke længere ser energirenovering som en udgift, men som en investering.

Og det er i sig selv en positiv tendens:

- Mange boligejere har netop fået øjnene op for de store besparelser, der ligger i at energirenovere deres bolig. Skal vi f.eks, have nye vinduer i vores bolig, så er det for 9 ud af 10 ikke længere prisen eller udseendet, det er vigtigst, men derimod at vinduerne er energibesparende, siger direktør Mona Sloth Nielsen, Outline Vinduer.

Danskerne er med andre ord blevet mere bevidste om, at energiinvesteringer tjener sig hjem både på den korte bane i form af f.eks, lavere varmeregning og på længere sigt i form af boligens værdi. Og det ændrer de bortfaldne tilskud og fradrag naturligvis ikke ved. Selv mindre investeringer kan hurtigt mærkes på miljøet, husstandens budget og varmeregningen – som f.eks. udskiftning af vinduer eller efterisolering af kælder eller ydermur.

Fakta om forventninger til energirenovering:

• 16 pct. forventer at udføre energirenoveringer af deres bolig i det kommende år

• 46 pct. forventer at udføre energirenoveringer af deres bolig de kommende 10 år

• 70 pct. ser renovering og forbedring som investering

• For 89 pct. er det vigtigt, at vinduerne er energibesparende; 57 pct. mener, at det er vigtigt, at vinduerne er pæne, og for 45 pct. er prisen vigtig.

Kilde: Outline Vinduers og fremtidsforskningsfirmaet Kairos Futures trendrapport: "Store drømme. Mindre plads" (2012). Trendrapporten handler om nye tendenser for fremtidens bolig på baggrund af interview med 3.000 boligejere i de nordiske lande, heraf 800 danskere, samt på interviews med eksperter og trendresearch. Rapporten er et udtryk for Outline Vinduers indsats for at være på forkant med udviklingen og kunne levere nyskabende, danskproducerede produkter og god service.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094