23948sdkhjf

Få styr på personalejuraen

Skal alle have en skriftlig ansættelsesaftale? Hvordan er reglerne for feriepenge - og de nye eFeriekort? Hvad gør man hvis en lærlingeaftale kører af sporet? Hvilke pligter har virksomheden, når en medarbejder bliver syg? Find svarene og meget mere i PersonalejuaHåndbogen
Det kan være dyrt ikke at kende reglerne! En virksomhed måtte betale 300.000 kr. i godtgørelse til medarbejder for opsigelse, der var begrundet i alder. En elev fik 30.000 i erstatning da virksomheden uberettiget ophævede en uddannelsesaftale med eleven. Eksempler er der nok af, så det er vigtigt at have styr på reglerne.

Det fastlår Dansk Byggeri, som anbefaler medlemmer som er i tvivl om personalejuraen at købe det store opslagsværk PersonalejuaHåndbogen.

- PersonalejuraHåndbogen udkommer årligt i starten af året på DA Forlag og giver overblik over alle aktuelle regler og love der påvirker danske virksomheder i forbindelse med ansættelsesforhold. Håndbogen er opdelt i trehovedafsnit: Ansættelse, Forhold for ansatte samt Fratrædelse.

Herunder er ansættelsesbeviser, ferie og eFeriekort, sygdom, arbejdsmiljø, arbejdsløshedsdagpenge, barselorlov og straffeattest blot nogle af de emner, der behandles, oplyser Dansk Byggeri og tilføjer, at medlemmer af Dansk Byggeri får 25 pct. rabat på bøger fra DA Forlag.

tøtte

Læs mere om PersonaljuraHåndbogen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078