23948sdkhjf

DM i Skills fra Odense til Aarhus

Aarhus bliver vært for DM i håndværk 2013 efter at arrangementet har været gennemført i Odense de seneste to år. Med stor succes.
Aarhus bliver vært for DM i Skills 2013 - Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser.

Rådmand Hans Halvorsen vil med det stort anlagte arrangement have flere unge til at få øje på og vælge en erhvervsuddannelse. Simpelthen fordi der bliver hårdt brug for dem.

På landsplan har der de seneste år været en stigende tendens til, at unge falder fra eller helt bortvælger erhvervsuddannelserne. Det kan der være flere forklaringer på. Men én af dem er, at de unge opfatter håndværksfagene som lavstatus.

- Vi er nødt til at gøre noget ved det dårlige image, som håndværksfagene desværre har fået blandt de unge. Budskabet, om at vi skal have flere med en videregående uddannelse, er efterhånden slået igennem hos de unge.

Det er godt, men det er katastrofalt, hvis det sker på bekostning af erhvervsuddannelserne. De faglærte spiller nemlig en helt central rolle, hvis Danmark fortsat skal begå sig i den internatio-nale konkurrence og være med i front, når det handler om at skabe nye løsninger indenfor eksempelvis energi og teknologi, siger rådmand Hans Halvorsen.

Positiv effekt på de unges uddannelsesvalg

Et af de konkrete initiativer, der skal være med til at synliggøre de faglærte job, så flere unge får øjnene op for at vælge en erhvervsuddannelse, er DM i Skills. De seneste to år har arrangementet været afholdt i Odense, men i 2013 er det Aarhus, der bliver vært for det stort anlagte arrangement.

- Modsat tendensen på landsplan har Fyn de seneste år oplevet en tilgang på 5-10 pct. til erhvervsuddannelserne. Og det er da mit håb, at vi i Aarhus vil opleve samme positive udvikling, så flere unge vælger og gennemfører en erhvervsuddannelse. Ved DM i Skills får de unge mulighed for at udstille deres talenter.

Jeg har ofte lejlighed til at møde nogle af disse unge, og det er min oplevelse, at vi også i Aarhus har mange dygtige og engagerede unge, der arbejder målrettet med deres fag. Jeg håber de stiller op næste år til DM i Skills i Aarhus, siger rådmand Hans Halvorsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047