23948sdkhjf

Uddannelse med jobgaranti

Et svendebrev som isolatør giver næsten stensikkert job. Og så har eleverne kun 4-dages uge på skolen
Isolatør! Behøver man virkelig svendebrev for at smide noget isolering på taget eller i etageadskillelsen?

Det spørgsmål støder de to isolatør-lærlinge, Daniel Hansen (23) og Frederik Møller Hauge (19), ofte på når talen falder på deres uddannelse.

Svaret på spørgsmålet kommer klokkeklart fra de to isolatør-lærlinge:

- At være isolatør er specialarbejde som f.eks. industri-isolering på kraftvarmeværker, i køle- og fryserum og procesanlæg. Og faktisk fylder selve isoleringsarejdet ganske lidt i forhold til arbejdet med at tildanne og montere beklædningen rundt om isoleringen, forklarer de to isolatør-lærlinge, som begge stiller op til DM i Skills. Populært sagt, så er isolatøren specialist i at isolere mod varme, kulde, lyd og brand

- Jeg er faktisk ret stolt af mit håndværk, selvom faget ikke er så kendt. Og jeg glæder mig til at vise de besøgende, hvor alsidigt faget er, siger Daniel Hansen.

4-dages uge

Både Daniel og Frederik har haft andre drømme om en håndværksuddannelse end lige netop isolatør-uddannelsen. Daniel havde først en lærerplads som bygningssnedker og Frederik startede som mekanikerlærling. Begge ragede de uklar med deres respektive mestre og lidt tilfældigt er de begge endt på isolatør-uddannelsen.

- Og det har vi ikke fortrudt. Det er en meget bred uddannelse og som det eneste fag har vi 4-dages uge, når vi er på skole! Det betyder, at vi har fri fredag og evt. kan bruge dagen hjemme hos mester, eller bare slappe af og "lade op til weekenden" siger Daniel og Frederik.

For Frederik er 4-dages ugen ekstra velkommen. Frederik bor i Vejle og da EUC Nordvestsjælland i Audebo ved Holbæk er det eneste sted man kan tage uddannelsen, så må både jyder og fynboer tage turen til skolen på Sjælland – men altså kun fire dage om ugen!

Og jo! Det klør af og til, når man er isolatør og arbejder med isoleringsmateriale, erkender de to Skills-deltagere.

- Men det er altså i meget begrænset omfang og derfor ikke noget reelt problem. Samtidig kan vi glæde os over, at der er god efterspørgsel efter os, når vi er færdige.

Daniel er i lære hos PM Teknisk Isolering i Hedehusene og Frederik er i lære hos Danisol i Vejle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078