23948sdkhjf

Nu kåres de bedste lærlinge i arbejdsmiljø

I morgen lørdag kåres de bedste lærlinge i arbejdsmiljø inden for bygge og anlæg
BAR Bygge og Anlægs (BAR BA) DM i Arbejdsmiljø kulminerer i morgen med DM i Skills i Odense. Konkurrencerne foregår samtidigt, og det er således blandt deltagerne i håndværkerkonkurrencerne i DM i Skills, at vinderne af DM i Arbejdsmiljø findes.

DM i Skills og DM i Arbejdsmiljø er et godt eksempel på vigtigheden af, at et godt arbejdsmiljø fremhæves og introduceres for de unge i bygge og anlæg så tidligt som muligt.

Ligesom BAR Bygge og Anlæg mener 3F og Dansk Byggeri at vigtigheden og prioriteringen af et godt arbejdsmiljø i de unge år er utrolig stor, hvis håndværkerne skal holde til et helt arbejdsliv:

- Danmarksmesterskabet er et udstillingsvindue for det gode håndværk, men det gode håndværk er ikke nok, hvis man i en ung alder er nedslidt eller invalideret af en arbejdsulykke. Derfor går godt håndværk hånd i hånd med et godt arbejdsmiljø, og det er særdeles positivt, at der sættes fokus på det under DM i Arbejdsmiljø, fortæller Freddy Hansen, Arbejdsmiljøkonsulent i 3F, formand for BAR BA.

Sig fra – Sig stop

I organisationerne i BAR BA arbejdes der målrettet med, at arbejdsmiljøet prioriteres og indarbejdes i erhvervsuddannelserne så tidligt som muligt, da det ifølge Mette Møller Nielsen, Arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri og næstformand i BAR BA, er her, det virkelig kan gøre en forskel for lærlingenes fremtidige arbejdsliv.

- Der skal i bygge- og anlægsbranchen skabes en indstilling til, at et godt arbejdsmiljø er en selvfølgelighed, og det skal de unge være med til. De skal helt fra starten lære at sige fra og sige stop, hvis arbejdsmiljøet ikke er godt nok, slutter Mette Møller Nielsen.

- Når vi ved, at unge og nyansatte har dobbelt så høj risiko for at komme ud for en ulykke på arbejdspladsen i forhold til andre ansatte, er der ingen tvivl om, at en fokusering på arbejdsmiljø og sikkerhed under uddannelsen er af afgørende betydning, siger direktør Jens Jensen, Arbejdstilsynet.

– Sikringen af en god sikkerhedskultur og en høj arbejdsmiljøbevidsthed starter på skolebænken, men kommer alle - både ansatte, virksomheder og samfundet - til nytte, fordi de gode takter kan bæres med gennem hele arbejdslivet. Derfor er jeg meget glad for på lørdag at skulle uddele priserne i DM i Arbejdsmiljø.

Én vinder i alle fag

BAR Bygge og Anlæg står bag DM i Arbejdsmiljø, der i år har deltagere fra 16 konkurrerende bygge- og anlægsfag. Arbejdsmiljøpriserne overrækkes lørdag den 28. januar mellem kl. 13 og 13.30, og der vil blive udpeget én vinder af DM i Arbejdsmiljø i alle konkurrerende fag.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094