23948sdkhjf

Ingen skår i glæden

Stor efterspørgsel på specialviden om glas
Selvom det ligger lige for at vælge glarmesterfaget, når nu familien står bag en af de helt store glarmestervirksomheder i landet, Glarmestre Snoer & Sønner, København, så har Tobias Snoer Pedersen, 25 år, ikke målrettet søgt faget.

- Jeg har taget en HF-uddannelse og har egentlig været åben over for alle former for uddannelser og fag, siger Tobias, der indrømmer, at da han for alvor begyndte at snuse til glarmesterfaget, så blev interessen vakt. Ikke mindst fordi faget er meget andet end blot at udskifte knuste ruder og skære glas. Det handler bl.a. også om at forarbejde og håndtere mange former for glas til mange forskellige formål i mange forskellige brancher.

- Og så handler det om at rådgiver kunderne om valg af materialer og glastyper, understreger Tobias, der er i lære hos Glarmestre Carl Petersen & Søn A/S i Hillerød.

Han mener, at det er oplagt at bruge glarmesteruddannelsen til at læse videre til f.eks. bygningskonstruktør eller lignende, netop for at kunne opfylde efterspørgslen på kompetent rådgivning i glarmesterfaget.

Alsidig uddannelse

Det er især alsidigheden i glarmesterfaget, der betyder, at rådgivning er i høj kurs. Og det er alsidigheden, der gør faget til en spændende uddannelse. Det har glarmesterlærling Christian Mørck,38 år, der er i lære hos Glarmestre Snoer & Sønner, taget konsekvensen af.

- Jeg er egentlig udlært tømrersvend og har læst både HH og merkonomfag, så jeg forventer at stå godt rustet, når jeg er færdig med glarmesteruddannelsen, siger Christian, der tog fat på uddannelsen, da der i et stykke tid ikke var noget arbejde at få som tømrer.

Han er ikke i tvivl om, efterspørgslen på glarmestrenes specialviden vil fortsætte med at stige. Det gælder både håndtering af glas og rådgivning og vejledning om valg af det rigtige glas til en given opgave og en given funktion.

Tobias og Christian er godt tilfredse med uddannelsen på landets eneste glasskole på EUC Vestsjælland i Audebo ved Holbæk.

- Der er en god vekselvirkning mellem teori og praktiske opgaver på uddannelsen, som dermed lever fint op til vores forventninger om en alsidig og meget videnbaseret uddannelse, forklarer Tobias og Christian, som er to ud af i alt fire glarmestre, der skal dyste ved DM i Skills.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078