23948sdkhjf

Betalingsringen kvæler de små og mellemstore firmaer

De små og mellemstore virksomheder i hovedstadsområdet har ingen transportalternativer. Derfor bliver betalingsringen en ny skat på SMVerne
De små og mellemstore virksomheder i hovedstadsområdet er afhængige af at krydse betalingsringen for at nå kunderne. Derfor bliver betalingsringen reelt en ny skat på SMVerne, mener Håndværksrådet.

- Det er jo absurd at forestille sig, at en tømrersvend eller en maler tager ud til kunderne i bus og tog med stige, rundsav og byggematerialer og så videre. Den mulighed eksisterer selvfølgelig ikke, og derfor er planerne om en betalingsring reelt planer om at pålægge virksomhederne i hovedstadsområdet en ny skat, siger erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet, Lars Magnus Christensen.

SMVer mangler alternativer

Betalingsringens hovedformål er at motivere bilister til at tage tog, bus og cykel i stedet for at køre i bil og på den måde mindske trængslen i København. Det skal ske ved at pålægge private og virksomheder betaling for at krydse betalingsringen i bil. Men de små og mellemstore håndværksvirksomheder bliver ramt hårdt af planerne, fordi de ikke har alternativer til varevognen, når de skal ud til kunderne.

- Det er uacceptabelt, at SMVerne bliver ramt uden en reel mulighed for at tilpasse sig den nye situation. Betalingsringen er samtidig i direkte modstrid mod Københavns Kommunes ambition om at være en erhvervsvenlig kommune, der er et vækstlokomotiv for hovedstadsregionen og hele Danmark, siger Lars Magnus Christensen.

Frygter lovsjusk

Håndværksrådet er i dialog med de berørte medlemsvirksomheder og deres organisationer og peger over for politikere og embedsmænd på de skadevirkninger, en betalingsring vil have for de lokale håndværksvirksomheder i hovedstadsregionen.

Håndværksrådet er bekymret for den forhastede politiske proces, hvor konsekvenser af betalingsringen og alternativer til løsning af trængselsproblemerne ikke bliver undersøgt til bunds. Processen går stik imod regeringens intentioner fra regeringsgrundlaget omkring ’god regeringsførelse’ eksempelvis i forhold til sikring af en høj lovkvalitet.

Håndværksrådets medlemsorganisationer og virksomheder er dybt skeptiske over for planerne om en betalingsring, som vil øge virksomhedernes udgifter og dermed kundernes priser.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078