23948sdkhjf

Maskinstationerne træder vande

De danske maskinstationer klarer skærene, men det er op og ned, men aktivitetsniveauet har været i fremgang i 2010, meddeler DM&E’s direktør
Maskinstationerne i Danmark har gennem de senere år bevæget sig ind i entreprenørarbejdet med stor entusiasme, og i dag er billedet sådan, at halvdelen af foreningens ca. 600 medlemmer arbejder helt eller delvist med entreprenørarbejde. Det er dog primært anlægsarbejde der udføres, da det kan passe ind i de maskinparker, de fleste alligevel råder over og har ekspertise til. Enkelte er dog også gået ind i reelt byggeri.

- Vi har generelt set en stigende aktivitet i indeværende år, fortæller Erik Groth, direktør i DM&E til Mester Tidende.

Går fremad

- Der har været vækst i aktiviteterne og det gælder nok mest for den del af medlemmerne, der har en fast og indarbejdet kundekreds. Nogle har arbejdet som underentreprenører for de større firmaer, og her har aktiviteten været vigende, grundet byggekrisen, fortsætter han.

Branchen har generelt mærket at der er kommet pres på priserne, og det har øget konkurrencen en del. Der er blevet mere kamp om opgaverne, og for at få arbejdet, så sætter man priserne efter det.

- Landbruget har fortsat et efterslæb på miljøgodkendelserne, som bremser for projekter, men det problem er i dag i nogen grad overskygget af bankernes manglende evne og vilje til at finansiere nye projekter, og faktisk kan det problem i dag godt ses som værende større end miljøgodkendelserne, siger han videre.

Flere toner rent flag

Antallet af maskinstationer, der er gået over i ren entreprenørarbejde, er også stigende. Og det i en grad, så foreningen Danske Maskinmestre for nogen tid siden besluttede at tilføje et “E" for entreprenør i navnet. I dag findes en Entreprenørgruppe i foreningen, der tæller 13 medlemmer, men reelt er det en slags bestyrelse, som dækker over langt flere medlemmer af foreningen.

- Der er flere grunde til, at man har oprettet denne del af foreningen. Det skyldes at der jo også for byggeriet og anlægsarbejdet findes love og regler, som skal overholdes. det er en anderledes måde at arbejde på, hvad enten man er hovedentreprenør eller arbejder som underentreprenør, siger direktøren.

Derfor har man i foreningen også konsulenter, som udelukkende har med entreprenørområdet at gøre, så medlemmerne internt i foreningen kan få den rette rådgivning om entreprenørarbejdet. Det drejer sig om mange aspekter, som lovgivning, tilbudsgivning, ansvar og mange andre ting.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078