23948sdkhjf

Byggecenterkæde gør kundernes resttræ til social ressource

Gennem et nyt samarbejde får kunderne hos Bygma nu mulighed for at donere resttræ til socialøkonomiske værksteder

Bygma føjer nu endnu et lag til byggecenterkædens take back-ordning. 

Gennem et nyt samarbejde med Kofoeds Skole i København får Bygma-kunder nu mulighed for at donere deres resttræ til skolen, der har til hovedformål årligt at styrke 3.600 elevers muligheder, så de kan komme ind på arbejdsmarkedet og udvikle deres sociale samt personlige kompetencer.

Det sker blandt andet på skolens træværksted, der derfor konstant har brug for resttræ som fyr, eg, bøg og krydsfiner.

– Vi er stolte af at kunne tilbyde en take back ordning, der både fremmer genanvendelse i byggebranchen og gør en forskel for mennesker, der har brug for støtte og muligheder. Vi ønsker at skabe værdi på flere niveauer – både for miljøet og for samfundet, udtaler Elnaz Ehsani, klima- og bæredygtighedsdirektør i Bygma, i en pressemeddelelse.

Ordningen fungerer ved, at Bygma faciliterer kontakten mellem kædens kunder og Kofoeds Skole. Hvis en kunde ønsker at bidrage med resttræ fra lager eller byggeplads, sørger Bygma for, at materialerne kan sendes videre til skolens værksteder.

Fra byggeplads til værksted

Den mulighed har man blandt andet benyttet sig af hos Enemærke og Petersen, der har doneret resttræ fra en af deres store byggepladser som omfatter renovering af DMI’s forhenværende hovedkontor, der både skal DGNB Guld-certificeres og leve op til EU’s taksonomi-krav.

Denne renovering fokuserer på at genbruge og genanvende materialer og reducere miljøpåvirkningen, hvilket ifølge byggeleder Thea Hørlyk gør bidraget til Kofoeds Skole til en naturlig del af projektets ansvarlige målsætninger.

– Sådanne ordninger er en proces, der kræver gensidig interesse fra alle involverede parter. I dette tilfælde er både vi, Kofoeds Skole og Bygma utrolig engagerede, hvilket gør samarbejdet problemfrit. Da der ikke er nogen omkostninger forbundet med det, er det en nem og enkel løsning for os. Hvis Kofoeds Skole ikke kan anvende vores øvrige restprodukter, træder Bygma til og hjælper med at finde andre passende take back-ordninger, fortæller hun.

Også Kofoeds Skole udtrykker sin begejstring for Bygmas initiativ omkring take back løsningen.

– Vi har et rigtig godt samarbejde med Bygma og Enemærke & Petersen, der har doneret træ til os. Træ der bliver forarbejdet til brugsgenstande som fuglehuse og insekthoteller og solgt i vores socialøkonomiske butikker. Det er noget, vores elever nyder stor gavn af.

Den nye take back-ordning er den seneste i en række fra Bygma, der gennem tilsvarende ordninger arbejder med at højne genanvendelsen af træ, glas, stenuld, gips, arbejdstøj, håndtering af sten og beton samt el-artikler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062