23948sdkhjf

Miljøgiften PCB er noget djævelskab

Den svenske støvsugerfabrikant Pullman Ermator har udviklet en støvsuger S4300PCB og et specielt keramisk gasfilter, der filtrerer de farlige støvpartikler og PCB gasser fra.

Statens byggeforskningsinstitut har udgivet en rapport om PCB forureningen i dansk byggeri. PCB’en, der blev brugt som fugemasse i fuger mellem betonelementer, døre og vinduer, er så flygtig, at den let trænger ind i det omkringliggende materiale, som typisk afslibes eller skæres fra og fjernes og destrueres som farligt affald. PCB blev anvendt i tidsrummet fra midt i 50’erne til midt i 70’erne, hvor det blev forbudt.

Ifølge AT skal der ved sanering af PCB-holdige fuger og fjernelse af kontamineret/forurenet materiale, foruden personlige værnemidler, anvendes specialværktøjer med udsugning og filtre. S4200PCB er udviklet til at opfylde kravet til PCB saneringer. Den har en sugekapacitet på over 450 m3/t ved anvendelse af 10 m Ø63 mm slange. Har 3-1300W motorer, stort 4,3 m2 finfilter og H13 Hepafiltre. Luftpulsrensning af filter og forberedt med central udblæsning, som kan tilsluttes keramisk kulfilter for filtrering af gasser.

Henning Jepsen a/s

Stand nr. A-1033
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078