23948sdkhjf

Tagrenovering skal give mindre CO2

En samlet pakke til renovering af parcelhustage fra 60’erne og 70’erne giver et nemt og overskueligt værktøj til energirigtig tagmodernisering
Over 350.000 parcelhustage fra tresserne og halvfjerdserne er i disse år modne til at få nyt tag. Når taget alligevel skal skiftes, kan både husejere og håndværkere samtidig sørge for, at tagmoderniseringen bliver energirigtig, mener Videncenter for energibesparelser i bygninger. Derfor har Videncentret sammensat en tagpakke, spækket med gode argumenter for energirenovering og konkrete energiløsninger. Den vil gøre det lettere for husejere og håndværkere at tage en dialog om fordelene ved at forbedre boligen energimæssigt.

Centerleder Vagn Holk fra Videncenter for energibesparelser i bygninger siger:

- De mange 60’er-70’er parcelhuse rummer et enormt potentiale for at få nedbragt CO2-udslippet. De fleste af husene har eternittage, som kan holde i 45 år. Timingen er derfor perfekt til at slå to fluer med et smæk: nyt tag og klimavenlige løsninger på en gang.

Tagpakken er delt op i tre dele efter de mest gængse tagtyper: fladt tag, tag med lav rejsning og tag med høj rejsning. Til hver type hører relevante energiløsninger, som for eksempel udskiftning af ovenlysvinduer eller solvarmeanlæg til varmt brugsvand.

Tænk langsigtet

- Er man i gang med at få nyt tag, er det optimalt for eksempel at efterisolere loftet og undersøge mulighederne for at få installeret solfangere til produktion af varmt vand. Det gælder om at tænke langsigtet, for det nye tag holder typisk mindst 30 år, pointerer Vagn Holk og tilføjer:

- Energiløsningerne i tagpakken nævner også muligheden for at isolere ekstra meget. Med ekstra isolering har man en fremtidssikret tagkonstruktionen i forhold til varmetab. Huset vil være mere værd, hvis det en dag skal sælges. Vi skal huske på, at de eksisterende huse i en salgssituation skal konkurrere med nye huse, hvor varmeudgiften ligger langt under det niveau, de fleste husejere kender i dag. Og hvem vil ikke gerne have et hus med et godt energimærke den dag, huset skal sælges?

Håndværker og husejer

Husejeren ved i mange tilfælde ikke ret meget om mulighederne for at gøre boligen mere energirigtig. Undersøgelser viser, at de gerne spørger håndværkerne til råds om energiløsninger.

- Tagpakken skal hjælpe husejere og håndværkere til at udnytte chancen for at energioptimere i forbindelse med udskiftningen af tag. Den gør det lettere at komme rundt om alle energiaspekter, når husejer og håndværker taler sammen om nyt tag. Set med husejerens øjne kan det bedst betale sig at få energirenovering udført, når man alligevel er i gang, siger han og fortsætter:

Relevante løsninger

- Videncenter for energibesparelser i bygninger har med tagpakken samlet tjek- og tilbudslister, eksempler på finansiering og relevante energiløsninger med praktiske anvisninger på, hvordan arbejdet skal udføres. Håndværkerne er også velkomne til at ringe til os. Både på skrift og pr. telefon giver vi uvildige svar til at hjælpe håndværkerne og deres boligkunder med at opnå et godt og fremtidssikret energispareniveau. Målet er et nedsat CO2-udslip, siger Vagn Holk.

Statens Byggeforskningsinstitut og Teknologisk Institut er blandt hovedaktørerne i Videncenter for energibesparelser i bygninger, og dermed står anerkendte institutioner inde for den viden, der ligger til grund for tagpakken med tilhørende energiløsninger. Pakkeløsningerne kan også bruges på huse af andre årgange.Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078