23948sdkhjf

Ekstremregn kræver nye løsninger

Skov & Landskab arbejder med at finde frem til gode vandgennemtrængelige befæstelser
Monsteragtige regnskyl har i flere år sat kloaksystemerne på overarbejde, og når afløbssystemet ikke kan modtage mere regn, må man tænke i andre baner. Det gør de blandt andet i Skov & Landskab på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet i samarbejde med en række private virksomheder, hvor der i et par år er arbejdet med at finde frem til gode vandgennemtrængelige befæstelser, så man i stedet for at lede regnvandet væk fra kørebanen eller flisebelagte arealer i stedet kan få vandet til at sive ned i undergrunden.

Det handler om alternativer til de vandtætte asfalt- og flisebelægninger, - såkaldte permeable belægninger. Det er belægninger, som lader regnvandet – eller noget af regnvandet - trænge igennem til jorden, så man undgår vand i kælderen, og kloakker der flyder over.

Det siger lektor Torben Dam fra Skov & Landskab. Han er specialist i belægninger.

Af alternativer har man fokus på forskellige typer af belægninger, bl.a. en særlig asfalttype kaldet drænasfalt, som allerede anvendes en del i Holland, og det gælder porøse fliser, der lader vandet trænge igennem, og endelig belægningssten med brede fuger, hvor vandet løber ned imellem stenene.

Projektet er foreløbigt resulteret i et udkast til en forsøgsrække med forskellige vandgennemtrængelige materialer, som kan udføres, når man har fundet virksomheder med interesse inden for vejbyggeri, og som vil investere i udviklingsarbejdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078