23948sdkhjf

Forgyldt tømrersvend skriver lokalhistorie

For første gang i 35 år har en tømrerlærling fået den højeste æresbevisning ved en svendeprøve i Randers. Med otte 12-taller ud af otte mulige blev Thomas Skovrup fra Tradium forleden tildelt den yderst sjældne sølvmedalje
– Da jeg var færdig med min svendeprøve, var jeg klar over, at det var gået godt. Men at det var gået så godt kom alligevel lidt bag på mig. At det skulle ende med både sølvmedalje og guldhammer var mere end jeg turde håbe på. Det er fantastisk, siger Thomas Skovrup, der er udlært ved tømrermester Arne Taulborg i Øster Bjerregrav.

Fagets højeste hædersbevisning

Forleden blev den nyuddannede tømrersvend fra Tradium tildelt den meget sjældne sølvmedalje for sin svendeprøve, hvor han fik otte 12-taller ud af lige så mange mulige. Tømrerfaget i Randers skal efter sigende hele 35 år tilbage i de lokale historiebøger for at støde på et lignende tilfælde med tildeling af fagets højeste hædersbevisning. Oven i hatten fik Thomas Skovrup også prisen "Den gyldne lægtehammer" af det lokale uddannelsesudvalg i Randers.

– Tømrerafdelingen har kun roser til Thomas, der er meget pligtopfyldende og altid laver noget særdeles flot håndværk. Han har altid vist stor interesse for tømrerfaget, og samtidig er han en meget behagelig, ung mand. Det er meget velfortjent, at Thomas er blevet tildelt sølvmedaljen, siger uddannelseskoordinator Palle Nielsen, Tradium.

Student fra teknisk gymnasium

Før han gik i lære som tømrer, blev Thomas Skovrup htx-student fra Tradium Teknisk Gymnasium. Ifølge ham selv tre rigtig gode år, som også har givet ham en masse brugbar viden i forhold til at gennemføre tømreruddannelsen.

– Det har uden tvivl været en kæmpe fordel samtidig med, at jeg føler mig rigtig godt rustet til eventuelt at læse videre en dag. Lige nu vil jeg bare ud og have noget erfaring som tømrersvend, men jeg er bestemt ikke afvisende overfor eventuelt at læse videre en dag. Nu er jeg startet i min fars tømrerfirma ALBYG, og drømmen er da også, at jeg en dag skal overtage forretningen. Så ekstra uddannelse er nok ikke en dum idé, men det er fremtid. Lige nu har jeg masser af mod på at arbejde med det praktiske, lyder det fra den forgyldte tømrersvend.

jfr

Om Tradium

Tradium er Danmarks største kombinationsskole med en årsomsætning på 400 millioner kroner og 4.300 årselever. Skolen dækker kommunerne Mariagerfjord, Syddjurs og Randers med 600 medarbejdere. Tradium har et solidt netværk i erhvervslivet og samarbejdsrelationer til højere læreanstalter i både ind- og udland. Læs mere på www.tradium.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125