23948sdkhjf

Boligkøbere sætter i stand for 214.000

Der ryger godt 200.000 kroner ud i ny økonomisk aktivitet, når en køber overtager en bolig, viser rundspørge.
Boligkøbere bruger i gennemsnit 214.000 kroner, når de har overtaget en bolig. Det viser en ny rundspørge fra ejendomsmæglerkæden Home.

Dermed vil det - selv i et trængt boligmarked - betyde en tocifret milliardomsætning til håndværkere, byggemarkeder, køkkenfirmaer med mere.

Undersøgelsen fra Home vedrører udelukkende danskere, der har købt bolig i år - eller som står overfor at købe og samtidig ved, hvor meget de vil bruge på at sætte boligen i stand.

Den største gruppe af boligkøbere - mere end hver fjerde - har i år brugt eller forventer at bruge mellem 100.000 og 250.000 kroner på det nye hjem.

I yderpunkterne af skalaen forventer 14 procent at bruge op til 25.000 kroner, mens 8 procent regner med at bruge over en million kroner.

Homes kommunikationschef, Mads Ellegaard, mener, at boligkøbernes svar tegner et tydeligt billede.

Han vurderer, at hvis hver køber blot skaber omsætning for lidt under gennemsnittet i analysen umiddelbart efter en handel, så bliver det i år med anslået 50.000 bolighandler til en voldsom omsætning i samfundet.

- Hver gang der sker en bolighandel, udløser det omsætning for omkring 200.000 kroner og dermed job i det private erhvervsliv. Derfor er aktiviteten på boligmarkedet ekstremt vigtig for at få gang i hjulene, siger Mads Ellegaard.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062