23948sdkhjf

Regeringen lander bred praktikaftale

3000 ekstra skolepraktikpladser er på vej med ny aftale. Alle partier undtaget Liberal Alliance er med.
Næsten alle partier er med om bord på den nye aftale om en forstærket indsats for flere praktikpladser næste år.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Konservative er blevet enige om initiativer, som giver 3000 ekstra skolepraktikpladser.

Samtidig kommer der forsøg med praktikpladscentre på erhvervsskolerne. Disse centre skal blandt andet oprette fællesskaber af praktikvirksomheder, som kan give elever mulighed for at komme i praktik i flere forskellige virksomheder.

Desuden hedder det, at der "gøres forsøg med, om skolerne kan løfte ansvaret for elevens samlede uddannelse."

- Jeg er yderst tilfreds med, at vi her har fået en bred politisk aftale om et vigtigt politisk område, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

- Med aftalen sikrer vi, at der her og nu tages hånd om praktikpladssituationen, så de unge får mulighed for at gennemføre en erhvervsuddannelse.

Der bliver også nedsat en arbejdsgruppe, som skal undersøge fremtidens muligheder for såkaldte "sociale klausuler". Begrebet dækker over, at virksomheder, som leverer ydelser i offentligt udbud, pålægges at tilbyde et bestemt antal praktikpladser.

Netop udsigten til brug af sociale klausuler var årsagen til, at Liberal Alliance forlod praktikpladsforhandlingerne.

De Konservatives undervisningsordfører, Mai Henriksen, mener dog, at man på det punkt er kommet frem til en fornuftig løsning.

- For Konservative har det været en topprioritet, at de mulige sociale klausuler ikke rammer vores små virksomheder, men at sociale klausuler kun kan være aktuelt for store virksomheder i forbindelse med store offentlige udbud, siger Mai Henriksen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063