23948sdkhjf

Jyder vælger diesel - københavnere benzin

Mens dieselbiler er mest ombejlede i Jylland og på Fyn, går københavnerne især efter benzinbiler.
Mens dieselbiler i flere år har været de mest ombejlede i Jylland og på Fyn, så er københavnerne fortsat mest interesseret i benzinbiler. Det viser en undersøgelse af markedet for brugte biler, som Bilbasen har lavet sammen med banken SparNord.

Undersøgelsen ser på mere end 1,2 millioner søgninger efter brugte biler fra 2006 til i dag.

I 45 procent af søgningerne går københavnere efter dieselbiler, mens 56 procent af søgninger fra Jylland og Fyn gælder dieselbiler.

Danskerne forholder sig rationelt til deres valg af bil, konstaterer Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen og DBA Biler.

- Jo flere kilometer man kører, jo mere giver det mening at køre i en dieselbil. Eftersom jyderne generelt kører mere end københavnerne, giver det god mening, at interessen for dieselbiler er størst i det vestlige Danmark, siger han.

I Spar Nord peger cheføkonom Jens Nyholm på, at bilen er en tung post på de fleste husholdningsbudgetter. Stigende priser på brændstof har gjort det til en dyr fornøjelse at køre langt i en uøkonomisk bil.

- Brændstof er en af de varer, hvor prisen er steget mest de seneste år. Det er generelt med til at skubbe danskerne i retning af dieselbilerne, fordi disse bruger mindre brændstof, og fordi diesel som regel er billigere end benzin, siger Jens Nyholm.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062