23948sdkhjf

Ny mærkning af farlige kemikalier

Jeg har hørt, at der kommer ny mærkning af farlige kemikalier. Behøver vi så ikke at lave arbejdspladsbrugsanvisninger længere?

Det er korrekt, at de velkendte orange faresymboler forsvinder, og oplysningerne på etiketter og sikkerhedsdatablade ændres.

Det er leverandøren af kemikaliet, som skal ændre mærkningen og lave nye sikkerhedsdatablade. Rene stoffer skulle være klassificeret og mærket d. 1. december 2010, den nye mærkning er eksempelvis allerede trådt i kraft for acetone. Blandinger skal klassificeres og mærkes senest d. 1. juni 2015. Det vil sige, at i perioden frem til 2015, vil der løbende ske en ændring af klassificeringen og mærkningen af kemikalier.

Virksomheder skal som hidtil lave arbejdspladsbrugsanvisninger - reglerne for dette ændres ikke.

Når der kommer nye etiketter og sikkerhedsdatablade for kemikalierne skal alle arbejdspladsbrugsanvisninger opdateres, så de er tilpasset de nye mærkninger.

Det er vigtigt, at alle relevante medarbejdere får kendskab til de nye symboler og sætninger, så det også fremover sikres, at arbejdet med kemikalier bliver så sikkert som muligt.

Det nye system for klassificering og mærkning benævnes CLP – Classification, Labelling and Packaging (klassificering, mærkning og emballering). Systemet er baseret på GHS (Globally Harmonized System), som er vedtaget i FN.

Gitte Krusholm Nielsen, markedschef ALECTIA A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11