23948sdkhjf

Skat fanger udlandssnyd for millioner

Mange virksomheder gemmer sig i udlandet for at snyde statskassen. Skat har opdaget snyd for millioner.
Skat har opdaget snyd for millioner i jagten på virksomheder og personer, der gemmer sig i udlandet.

Det er især i håndværksbranchen, at mange forsøger at drible uden om skattefar. I år har Skat afsluttet 17 sager, hvor regninger på skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag for mere end seks millioner kroner er sendt ud til virksomhedsejerne.

Ifølge projektleder i Skat, Karina Christensen, er de afsluttede sager ikke færdige for virksomhedsejerne, da de fleste kan regne med et retligt efterspil i form af bøder eller frihedsstraf.

- Skats indsats på området fortsætter, og der er yderligere 52 sager i støbeskeen, hvor vi ligeledes forventer større reguleringer af virksomhedernes og personernes indkomst- og momsgrundlag, siger hun.

De 17 sager er meget forskellige, understreger Skats projektleder.

- Det er for eksempel udenlandske personlige virksomheder momsregistreret i Danmark, hvor vi konstaterer, at den udenlandske ejer reelt bor i Danmark eller opholder sig her så længe, at han opfylder betingelserne for fuld skattepligt, siger Karina Christensen.

Nogle sager drejer sig om, at fysiske personer, som officielt er udrejst af Danmark for flere år siden, igen opholder sig i Danmark, typisk hos en tidligere ægtefælle eller samlever, og driver uregistreret virksomhed her.

Ifølge Karina Christensen er sagerne opstået på meget forskellig baggrund, men ens for dem er, at det ofte er meget kompliceret at afsløre virksomhederne.

Hun fortæller, at Skat dog er godt hjulpet af oplysninger fra samarbejde med Arbejdstilsynet, hvidvask oplysninger fra Bagmandspolitiet og anmeldelser fra borgere overalt i landet.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062