23948sdkhjf

Skæv fordeling i det nye Folketing

Akademikerne, især cand.scient.pol., er voldsomt overrepræsenteret i det nye Folketing
Det vil være synd at påstå, at det nye Folketing ligefrem er overrepræsenteret med håndværkere.

Bortset fra tømreren Lennart Damsbo-Andersen fra Socialdemokratiet, elektriker og tidligere skatteminister Peter Christensen fra Venstre og snedker Hans Chr. Thoning ligeledes Venstre, sidstnævnte har drevet egen tømrervirksomhed i Blåvandshuk gennem 25 år, er det især titler begyndende med "cand", der er voldsomt overrepræsenteret, ligesom i øvrigt skolelærerne. Den tid er slut, hvor Folketinget afspejlede sammensætningen af befolkningen som helhed.

En opgørelse over det nye Folketing viser, at 96 af de 175 medlemmer valgt i Danmark er akademikere, og af dem er hele 26 cand.scient.pol, BA scient.pol. eller stud. scient. pol.

Der er 19 skolelærere, 12 jurister og 9 journalister.

Af de 44 i "arbejderpartiet" Socialdemokratiet er der 26 akademikere og fem skolelærere.

Rigelige udfordringer

Lennart Damsbo-Andersen lægger over for Mester Tidende ikke skjul på, at han fortsat meget gerne vil arbejde med arbejdsmarkedspolitikken i Folketinget:

- Der er mange udfordringer på arbejdsmarkedsområdet, der er uløste. Det gælder selvfølgelig først og fremmest at forhindre, at tusinder ryger ud af dagpengesystemet næste sommer, men vi skal også have skabt flere arbejdspladser og især sørge for, at de unge får deres uddannelse gjort færdig ved at skabe flere praktikpladser. Og så skal vi ikke mindst have styr på den ulovlige østeuropæiske arbejdskraft, eller rettere sagt styr på dem, der ansætter den ulovlige arbejdskraft fra Østeuropa, siger Lennart Damsbo-Andersen, som i øvrigt også opfordrer Helle Thorning-Schmidt til at etablere et Boligministerium, der kan samle de mange forskellige områder, som vedrører boliger, under samme paraply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08