23948sdkhjf

Husejere ønsker statslån til renovering

Statslån kan sparke gang i energibyggeri og er en fordel for staten, mener Parcelhusejernes Landsforening
Staten burde tilbyde lån, der er øremærket energiforbedringer. Det vil være en fordel for alle både for byggeriet, miljøet og for staten, lyder det fra Parcelhusejernes Landsforening.

- Det er alt for dyrt for almindelige husejere at låne på de traditionelle måder, og derfor sker der simpelthen alt for lidt inden for energibyggeri. Via statslån kan man både sætte gang i væksten, og staten ville få en række indtægter fra moms og skatteindtægter samt kunne leve op til Kyoto-aftalen omkring begrænsning af CO2-usdlip, siger formand i Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, til Mester Tidende.

Parcelhusejernes Landsforening foreslår, at alle, der gennemfører forbedringer, som et energimærke har erklæret sig rentable i gennemgangen af energitilstanden af deres hus, skal kunne få et automatisk statslån i eksempelvis 10 år.

Lånet skal være uden renter, administrationsomkostninger og tinglysningsafgifter.

Ifølge Allan Malskær vil det alligevel ikke samlet koste Staten noget - tværtimod.

Ikke nasseri

- Dette er ikke et nasseforslag, men er et forsøg på en smart måde at sætte gang i energibyggeriet og i forbedring af parcelhusene. Og alt i alt vil staten få store fordele ud af det, siger formanden.

Han peger blandt andet på følgende:

- Staten får 25 procent moms samt skat af lønninger og overskud i håndværksvirksomhederne og hos leverandører.

- Der spares udgifter til arbejdsløshedsunderstøttelse, idet der forventes et betragteligt merarbejde i håndværksfagene.

- En meget stor del vil medføre øget indlandsproduktion

- Der laves en pæn indsats for CO2-målsætningen

- Og energimærkningen vil få et boost

Allan Malskær mener, forslaget svarer til ESCO-systemet, hvor der er ekstern finansiering af energitiltag, hvilket flere kommuner gennemfører.

Parcelhusejernes Landsforening mener, at det er staten, der skal stå for systemet, idet en tilsvarende ordning vil være meget svær for en finansiel investor at løfte overfor små kunder som parcelhusejere og ejerlejlighedsejere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062