23948sdkhjf

Konstruktørerforeningen: Frit byggeri bliver dyrt for boligejerne

Det er blevet nødvendigt for private bygherrer at søge professionel rådgivning, selv når det drejer sig om småbyggeri, mener konstruktørforeningen
Pr. 1. juli 2011 blev bygningsreglementet ændret, så det ikke længere er nødvendigt at anmelde byggerier af bygninger under 35 kvm hos kommunen.

Den ændring kan få følger for de boligejere, der selv vil bygge den nye garage eller havehus. De er nødt til at søge professionel rådgivning, før de bygger, hvis de ikke vil risikere at skulle rive alt ned igen.

Formand for Konstruktørforeningen, Gert Johansen, siger:

- Jeg kan godt forstå, at borgerne er forvirrede. Anmeldelsespligten hos kommunen er fjernet, men du skal fortsat anmelde dit byggeri i BBR, og som bygherre skal du overholde det samme antal regler som altid. Forskellen er blot, at du som lægmand ikke længere får hjælp hos kommunen til at gennemskue reglerne.

Ny oplysningskampagne

Konstruktørforeningen har i anledning af regelændringen iværksat en oplysningskampagne, hvor man råder boligejere til at søge professionel rådgivning, før man går i gang med småbyggeri.

- Som reglerne er nu, vil jeg opfordre boligejerne til at søge professionel rådgivning, før de går i gang med selvbyggeri, siger Gert Johansen.

Dyrt for samfundet

- Afskaffelsen af anmeldelsespligten er en dårlig og dyr løsning: Spild af byggematerialer og spild af arbejdstid blandt kommunernes jurister. Samtidig har jeg ondt af både bygherre og naboer, der nu skal trækkes igennem langvarigt og besværligt juridisk tovtrækkeri, siger Gert Johansen.

kargaard
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063