23948sdkhjf

Motion giver gladere byggearbejdere

Det store byggeri på Marmormolen ved Nordhavn i København fører ikke blot en ny havn med sig. Sundhedsniveauet blandt de udførende stiger også
Havkajak, spinning, motionsrum, madlavning og rygestopkurser er nogle af de aktiviteter, medarbejderne på Marmormolen i København kan se frem til i projektet Marmormolen in Motion.

To af entreprenørerne bag anlægningsprojektet – Per Aarsleff A/S og Tscherning – har sat fokus på motion og sund kost for de mange timelønnede medarbejdere, der kommer til at arbejde på molen de kommende to år.

- Vi gør det jo, fordi vi håber på at få nogle sundere og gladere medarbejdere, der gerne vil blive i vores virksomhed i længere tid. Vi er glade for vores medarbejdere og vil gerne gøre noget for at holde på dem, siger entrepriseleder Christoffer Jørgensen, der er ansvarlig for projektet Marmormolen in Motion.

Alle medarbejdere får tilbud om et individuelt sundhedstjek, så de kan blive klogere på, hvad de bør fokusere på, for selvom mange af medarbejderne på byggepladsen arbejder fysisk hver eneste dag, kan de sagtens være i dårlig form.

Større arbejdsglæde

- Undersøgelser viser, at mange anlægs- og byggearbejdere er rigtig stærke og kan løfte tunge ting, men deres kondition er ofte mindre god, siger projektleder Mette Henriks fra Center for Arbejdsliv på Teknologisk Institut.

- Det er jo et rigtigt spændende projekt, fordi der arbejdes med en gruppe af medarbejdere, som normalt ikke er i fokus når der tales om sundhedsfremme.

Der er netop blevet lavet et motionsrum i et par af de mange containere på molen, og det er så vidt vides første gang nogen har gjort det, siger entrepriseleder Christoffer Jørgensen.

- Vi vil gerne give de timelønnede samme vilkår, som funktionærerne. De fleste, der arbejder fast et sted, har motionsrum og mange andre personalegoder, men på en byggeplads er der ikke tradition for at give medarbejderne sådanne muligheder, siger han. Foruden motionsrummet er der bl.a. arrangeret fælles gåture, madlavningskurser og rygestopkurser, men ellers er det op til medarbejderne selv at komme med forslag til aktiviteter.

Projektet er netop skudt i gang og løber frem til 2013

jfr

Camperliv

I alt 200 timelønnede medarbejdere bliver berørt af projektet. De fleste timelønnede medarbejdere arbejder på Marmormolen i kortere tidsintervaller ud over byggeriets varighed. Mange af medarbejderne på byggepladsen er udstationerede, og kommer fra hele landet. De bor i en camp på Amager. Projektet Marmormolen in Motion er finansieret af Forebyggelsesfonden med 5,6 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063