23948sdkhjf

Rekord i antallet af bygge-konkurser

September er måneden med hidtil flest byggekonkurser i år, men Dansk Byggeri advarer mod at tale om en tendens
Krisen tager fortsat livet af mange virksomheder i byggebranchen. Alene i september blev 87 byggevirksomheder erklæret konkurs. Det er det højeste antal i en enkelt måned i år. Til sammenligning var antallet af konkurser måneden før blot 49.

Tallene fremgår af Danmarks Statistiks netop offentliggjorte tal over konkurser i september.

Dansk Byggeri advarer imod at bruge konkurstallet fra en enkelt måned til at beskrive en tendens.

- I august havde vi det hidtil laveste antal konkurser i år, og nu har vi det højeste i september. Antallet af konkurser svinger på månedsbasis, og vi gør derfor det, at vi laver glidende tre måneders gennemsnit, og når vi gør det, er der tale om en nogenlunde stabil udvikling med gennemsnitligt mellem 60 og 65 konkurser om måneden, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

- Det kan være tilfældighedernes spil, om en konkurs sker i den ene eller anden måned, eksempelvis ophobning ved travlhed hos advokater. Vi vil derfor vente en måned eller to med at bedømme, om der er tale om en tendens til det værre, siger han.

Fortsat mange konkurser

Dansk Byggeri forventer, at byggeriet også i de kommende måneder og også i 2012 vil opleve et højt antal konkurser.

- Vores seneste konjunkturanalyse siger, at der ikke er fremgang i vente i 2012. Branchen har dermed stabiliseret sig på et lavt niveau aktivitetsmæssigt. Det giver intens konkurrence om opgaverne med tilbud tæt på marginalerne, og det er der nogle virksomheder, der knækker nakken på. Det vil desværre også være situationen i den kommende tid, vurderer Andreas Fernstrøm.

I årets første ni måneder er i alt 579 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen erklæret konkurs. Det tilsvarende antal i 2010 var 784 erklærede konkurser i byggeriet.

Totalt blev 1.005 byggevirksomheder erklæret konkurs sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078