23948sdkhjf

Først den ene vej og så den anden vej….

Først ville regeringen afskaffe boligjobordningen, nu vil de bevare den. Først ville Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF indføre millionærskat. Nu vil de ikke alligevel. Først ville Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF ikke gennemføre den lovede topskattelettelse. Nu vil de indføre den alligevel. Og så videre……

Regeringen lider tydeligvis af total mangel på retningssans, og det skaber forvirring både hos vælgerne og i virksomhederne.

Senest erklærer den unge skatteminister, der aldrig har arbejdet uden for det Christiansborgske miljø, krig mod det sorte arbejde med kriminalisering af dem, der bestiller det sorte arbejde som overskrift.

Men hvad den nye skatteminister nu bebuder, har mange andre før ham forsøgt sig med, og når der ikke er sket noget, så ligner det en tanke om, at man nok har erkendt, at den kamp er tabt på forhånd. Med mindre man vil tage midler i brug, der næppe vil vinde sympati i befolkningen.

Og dog. I Sverige har man vist, hvad der skal til. Det ligner ganske vist en form for politisk bestikkelse, men man kan også betragte den svenske fradrags/tilskudsordning for håndværker- og andre serviceydelser udført i private hjem som en investering i kampen mod det sorte arbejde, en investering der i det svenske tilfælde endda har givet overskud i statskassen.

Man kunne også lidt kættersk have den betragtning, at det sorte arbejde er udtryk for en ganske sund oprørstrang hos borgerne. Ikke mod politisk undertrykkelse, men mod et skatte- og afgiftssystem, der har udviklet sig i retning af konfiskation. Det tidligere medlem af Folketinget Kirsten Jacobsen kaldte det endda "økonomisk selvforsvar". I bund og grund er det sorte arbejde ikke udtryk for et moralsk forfald i den største del af den danske befolkning, men at borgerne siger "nok er nok".

Selvfølgelig er det uacceptabelt, hvis en håndværkermester bygger et parcelhus og modtager pengene sort. Selvfølgelig er det uacceptabelt, hvis en tømrer modtager dagpenge og så tjener en masse sorte penge ved siden af.

Men det er svært at være dybt forarget på den unge håndværkersvend, der har betalt fuld skat af sin normale arbejdsindsats, at han i sin fritid laver lidt fusk for familie og venner og modtager et mindre honorar for dette.

Det er også svært at se fornuften i, at en ganske almindelig lønmodtager skal arbejde op til syv timer for at betale udgiften til en håndværkers timeløn.

Til skatteministeren er der kun at sige "god fornøjelse". Det er jo kun forbudt at skyde andre, ikke sig selv, i foden.

Læs endvidere side 4
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095