23948sdkhjf

Bankerne strammer grebet

Bankernes kreditpolitik er i tredje kvartal strammet over for deres erhvervskunder
Bankerne og realkreditinstitutterne har for alvor strammet grebet over for deres erhvervskunder.

Ifølge Nationalbankens udlånsundersøgelse for tredje kvartal hænger stramningerne i høj sammen med, at en del institutter har forhøjet deres vurdering af risikoen ved udlån, og særligt realkreditinstitutterne har hævet sine priser.

Ikke siden første kvartal af 2009 har kreditpolitikken i danske penge- og realkreditinstitutter været strammet så meget i et enkelt kvartal, som det sker nu, og det er alvorligt, mener Håndværksrådets cheføkonom, Jacob Thiel.

- Det er selvfølgelig en meget beklagelig udvikling, men udviklingen er særdeles alvorlig. Man kan så håbe, at bankernes forventninger til fjerde kvartal holder stik. Det vil sige, at der stort set ikke kommer yderligere stramninger af kreditpolitikken, men selv det scenarium er ikke acceptabelt for de mange virksomheder, som igennem længere tid har kæmpet en hård kamp for at skaffe finansiering, siger Jacob Thiel.

Håndværksrådet har for nylig peget på, at over en fjerdedel af de små og mellemstore virksomheder er begrænset eller meget begrænset af manglen på finansiering. Derfor opfordrer Håndværksrådet til, at virksomheder og banker intensiverer dialogen, for at skabe bedre relationer mellem dem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078