23948sdkhjf

Tømrere efterisolerer

Ved tagskifte er det en god anledning til at efterisolere
I tømrerbranchen kan man nu mærke effekten af rekordkolde vintre og stigende energipriser, som får varmeregningen til at eksplodere - især hvis huset er et af de mange dårligt isolerede fra 60"erne eller 70"erne. Mange planer om tagskifte og efterisolering er således kommet op af skuffen.

- Vi forudser, at de stigende energipriser og kolde vintre vil få mange flere til både at skifte tag og efterisolere, for det kan vi allerede se en stigende tendens til hos vores eksisterende kunder, siger Simon Jæger, indehaver af Bytømreren A/S i Aarhus.

- Af de omtrent 450.000 tyndt isolerede parcelhuse fra 60’erne og 70’erne står mange lige netop nu og trænger til udskiftning af det oprindelige eternittag, og det er en god anledning til at få efterisoleret, for der er mange fordele ved at isolere, hvis taget i forvejen er nede. Det er meget nemmere at udføre efterisoleringen i forbindelse med et tagskifte, og det er desuden både en billigere og en bedre løsning. Når taget allerede er taget af, kan man langt nemmere og hurtigere isolere op, og man får også et bedre slutresultat, tilføjer Simon Jæger.

- Mange af parcelhusene fra 60’erne og 70’erne har høj rejsning og udnyttet loftsetage. Her har man ikke mulighed for at efterisolere, fordi der ikke er et loftsrum, der kan efterisoleres. Her vil et tagskifte således være en nødvendig forudsætning for at isolere op, lyder det fra teknisk rådgiver i Cembrit, Frank Brøndum, der rådgiver danskerne om tagskifte, og som har ladet foretage en rundringning til en række tømrerfirmaer for at lodde stemningen, og Bytømreren A/S i Aarhus er blot et af flere adspurgte byggefirmaer, der melder om stigende efterspørgsel på bl.a. efterisoleringsopgaver. Samtidig viser nye beregninger fra Rockwool, at investeringen i isoleringsmaterialer kan være tjent hjem efter kun fem år.

fryland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078