23948sdkhjf

Stort rullestillads i sårbar rådhussal

Københavns Rådhussal skal have skiftet glas i loftet. VMC Pitzner leverer et 11 ton tungt rullestillads, der skal køre på skinner på det sårbare gulv
Gulvet i rådhussalen på Københavns Rådhus hviler på vægge under salen. Derfor ville et normalt rullestillads på hjul ødelægge gulvet. I stedet er det store stillads opbygget til at køre på skinner, der lægger trykket på væggene under gulvet.

20 meter høj

Rådhushallen er 20 meter høj, og udskiftningen af glas i loftet kræver et ganske stort stillads. Rodahl Stilladser fik opgaven med at opbygge stillads, og firmaet arbejder i forvejen sammen med VMC Pitzner om levering af især aluminiumsstilladser.

- Arkitekten på opgaven havde forskellige løsningsmuligheder, og vi kom med det bud, der blev valgt. Jeg gik til VMC Pitzner for at få grejet. VMC Pitzner har altid været gode til at levere aluminiumsstillads, hvor vi kan holde vægten nede, og vi har et rigtigt godt samspil med Pitzner, fortæller driftschef André Gammelgaard Müller fra Rodahl Stilladser, som har mange erfaringer med specielle stilladsopbygninger eksempelvis i kirker og andre bygninger, hvor der skal tages ekstraordinære hensyn og specielle konstruktioner.

Ny konstruktion

Per Hemmingsen fra VMC Pitzner fortæller, at konstruktionen med skinner er ny for firmaet. Rulleskinnerne er trekantdragere af samme type, som anvendes til rullende overdækning.

- Normalt opbygger vi ikke så store stilladser i aluminium, og vi har investeret i nyt udstyr til denne opgave. For os er det spændende at få skinneløsningen afprøvet. Den kan vi benytte andre steder som eksempelvis sportshaller, hvor der også er sårbare gulve, der ikke kan bære et almindeligt rullestillads, siger Per Hemmingsen.

Stilladset er 12 gange 18 meter i grundflade og 20 meter højt. Rådhushallen er 45 meter lang.

Rodahl Stilladser er et gammelt stilladsfirma, der i dag har 25 medarbejdere og løser mange forskellige typer stilladsopgaver – både de mere standardiserede og specialopgaver.

sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079