23948sdkhjf

Sjællandsk succes for struktøruddannelsen

Fremgang for struktøruddannelsen på begge de tekniske skoler på Sjælland, der udbyder uddannelsen, tilskrives målrettet arbejde med at skaffe praktikpladser til lærlingene
Mens det rundt i landet kniber med de unges interesse for at gå i gang med struktøruddannelsen, så kan erhvervsskolerne på Sjælland melde om fremgang i antallet af tilmeldte til uddannelsen.

Det skyldes ikke mindst et kæmpe opsøgende arbejde for at få byggevirksomheder til at oprette praktikpladser.

- Hvis ikke de unge og i lige så høj grad deres forældre har en forventning om, at det er muligt at få en praktikplads og dermed komme videre med uddannelsen, så er der mange, der kigger på andre uddannelsesmuligheder, siger afdelingsleder Poul Sørensen fra EUC Sjælland.

EUC Sjælland i Næstved har 37 tilmeldte til det grundforløb, der begyndte mandag den 8. august. På samme tidspunkt i fjor begyndte 26. EUC Nordvestsjælland i Holbæk er antallet af tilmeldte tredoblet fra seks til 18.

Opsøgende indsats

I Næstved tilskrives fremgangen, at EUC Sjælland sammen med erhvervsskolen CELF på Lolland-Falster har gennemført en ekstraordinær opsøgende indsats for at skaffe praktikpladser inden for bygge- og anlægsområdet.

Siden 1. oktober sidste år har indsatsen givet 200 uddannelsesaftaler inden for struktør-, tømrer- og mureruddannelserne.

- Det bekræfter os i, at sikkerhed for at kunne færdiggøre uddannelsen men naturligvis også fremtidige beskæftigelsesmuligheder er meget afgørende for valg af uddannelse, siger Poul Sørensen.

Han har ikke overblik over, hvor mange af de 37 tilmeldte, der allerede har en uddannelsesaftale, men mange har en mundtlig tilkendegivelse fra et firma, som han forventer i løbet af grundforløbet veksles til en egentlig aftale.

På EUC Nordvestsjælland er uddannelseschef Lene Gonnsen godt tilfreds med de 18 tilmeldte.

- Nu handler det om at skaffe det fornødne antal praktikpladser i lokale bygge- og anlægsvirksomheder, idet vi i denne omgang ikke har kvote til at oprette skolepraktikpladser. Vi har fået et par henvendelser fra virksomheder, der er interesserede i at indgå en uddannelsesaftale, så nu skal virksomhederne og de unge parres, siger hun.

Stort behov

På CELF i Nykøbing Falster er der 20 tilmeldte til grundforløbet, der begyndte mandag den 8. august. Det svarer til niveauet fra i fjor.

Alligevel er uddannelseschef Bo Rasmussen tilfreds, idet der for blot seks uger siden kun var en håndfuld tilmeldte.

- De mange nye tilmeldinger skyldes uden tvivl, at der den seneste tid har været enorm fokus på uddannelsen og behovet for struktører på Femern Bælt-forbindelsen og at også lokale virksomheder viser interesse for at oprette praktikpladser. Vi kan da stadig godt bruge flere unge på uddannelsen ikke mindst når man tænker på behovet ved arbejdet med den faste forbindelse, men i forhold til situationen midt i juni, så ser det fornuftigt ud, siger han.

Krav om lærepladser

I Byggegruppen i 3F noterer uddannelseskonsulent Steen Boesen, at målrettet arbejde for at skaffe praktikpladser giver resultater.

- Det glæder mig, at skolerne har vendt udviklingen. Hvis det skal fortsætte, er det derfor helt afgørende, at virksomhederne opretter det nødvendige antal praktikpladser. I den forbindelse skal vi naturligvis udnytte de muligheder, der ligger i de store infrastrukturprojekter. For os er det helt naturligt, at der stilles krav til virksomheder om at uddanne fremtidens arbejdskraft, når man vil have del i de offentlige investeringer, siger Steen Boesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079