23948sdkhjf

Struktørtilbagegang i København

30 procent færre går i gang med struktøruddannelsen på teknisk skole i Glostrup
Selv om der er udsigt til mange job til struktører og struktørlærlinge ved arbejdet med at anlægge næste etape af den københavnske metro, Cityringen, så er tilgangen til struktøruddannelsen faldende i Storkøbenhavn.

I forhold til i fjor er antallet af tilmeldte til grundforløbet faldet med 30 procent. På det hold, der begyndte på Københavns Tekniske Skole i Glostrup mandag den 8. august, er der tilmeldt 29 mod 42 ved skolestart i august i fjor.

Uddannelsesleder på skolen Jimmie Thomsen undrer sig, men har set tilbagegangen komme.

- Men i betragtning af mulighederne ikke mindst på metroen, så kan det undre, at antallet af tilmeldte ikke er højere, siger han.

Arbejdsmarkedets parter indgik kort før sommerferien en aftale med Metroselskabet og dets hovedentreprenør om at skaffe lærepladser i virksomhederne, der skal bygge ikke mindst stationerne i forbindelse med Cityringen. Mulighederne for at få en læreplads synes derfor at være gode.

- Men aftalen er jo af så ny dato, at den endnu ikke har givet effekt i interessen for at blive struktør, men vi kan håbe, at det vil ske i de kommende måneder, siger Jimmie Thomsen.

Den vigende interesse tilskriver han den generelle krise og usikkerhed i byggeriet.

Jimmie Thomsen oplyser, at næste skolestart er medio oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079