23948sdkhjf

Styr på CE-mærkning af undertage

Foreløbig positiv status efter kontrolaktion i 28 virksomheder
CE-mærkningskvaliteten på undertagsprodukter er tilsyneladende højt i den danske byggebranche.

Det er den foreløbige konklusion fra Erhvervs- og Byggestyrelsen efter en større kontrolaktion hos både byggemarkeder, tømmerhandlere, producenter og på byggepladser, der blev gennemført i juni og juli.

28 virksomheder fik uanmeldt besøg af kontrollanter, der tjekkede undertagsprodukter på lager.

Den foreløbige konklusion på denne razzia siger, at der ikke var nogle alvorlige fejl eller graverende ulovligheder, som der tidligere har været blandt andet inden for betonelementer.

Der er Dansk Standard, der i praksis har gennemført kontrolbesøgene, og som er ved at skrive en fyldestgørende rapport, der endnu ikke er klar.

Men leder af markedskontrollen, chefkonsulent i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Lars Korsholm, vil godt over for Mester Tidende slå fast, at det ser positivt ud.

Ingen alvorlige fejl

Der er anmærkninger ved flere produkter, men der var ikke nogle alvorlige overtrædelser af reglerne for CE-mærkning.

- Umiddelbart ser det meget godt ud. Vi er endnu ikke færdige med undersøgelserne og selve sagsbehandlingen, men vi kan godt konkludere, at det ser fornuftigt ud, siger Lars Korsholm.

Ved tidligere aktioner fra markedskontrol-gruppen har der været mere alvorlige fund.

For godt et år siden blev der afsløret en del ulovlige betonelementer uden CE-mærkning under en kontrolaktion på danske byggepladser, men en senere kontrol har vist, at der tilsyneladende er mere styr på området i dag.

Den type sager er Erhvervs- og Byggestyrelsen ikke stødt på her. Og det glæder Lars Korsholm, som blandt andet mener, at det skyldes en omfattende informationskampagne inden selve kontrolaktionen.

- I samarbejde med byggebranchen og byggematerialebranchen har vi kommunikeret reglerne inden for dette område, og vi har også sendt informationsmateriale direkte ud til producenter og forhandlere. Og det er vores indtryk, at det er en medvirkende årsag til de tilsyneladende positive resultater på områder, siger Lars Korsholm.

VA-produkter næste gang

Erhvervs- og Byggestyrelsen har haft kontrollen med CE-mærkning inden for byggevarer siden november 2008, hvor den overtog opgaven fra kommunerne.

På de to første kontrolopgaver med tagpap og VA-produkter blev der afsløret talrige mangler ved CE-mærkningen og sikkerhedsproblemer ved brug af produkterne. Efter det har betonelementer og træplader været i søgelyset. Næste indsats-områder bliver VA-området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078