23948sdkhjf

De gode ideer skal gøres til virkelighed

Byggeriets Arbejdsmiljøbus vil have gang i arbejdet med at udvikle de gode ideer til materiel, som kan forebygge nedslidning
Der er masser af gode ideer ude i byggevirksomhederne og i sjakkene til at udvikle redskaber og materiel, der kan gøre hverdagen lidt lettere og mindre tung for de ansatte.

Men mange idéer forbliver som netop blot ideer, mens andre udvikles på bedste beskub og holdes inden for en mindre kreds.

Sådan lyder påstanden fra Jesper Nielsen, konsulent i Byggeriets Arbejdsmiljøbus, og tidligere murerarbejdsmand.

Han og Byggeriets Arbejdsmiljøbus tilbyder sig derfor som koordinator og formidler.

- Ideerne er derude, det ved vi. De mangler blot den professionelle hånd for at blive bragt videre til noget, som hele branchen kan få glæde af, siger han.

- Vi kan derfor spille en rolle med at få sat de rigtige folk sammen, så der kan sættes et egentligt udviklingsprojekt i gang. Pengene er til rådighed i Forebyggelsesfonden, og det er tåbeligt ikke at udnytte mulighederne for at få støtte til at udvikle noget, som kan komme alle i branchen til gode, siger Jesper Nielsen.

Et eksempel på et sådant udviklingsprojekt er den motoriserede stenvogn, som fonden har givet cirka en mio. kr. til.

350 mio. kr. årligt

Forebyggelsesfondens overordnede formål er at give støtte til projekter, der forebygger og forhindrer fysisk og psykisk nedslidning på de danske arbejdspladser. Fonden blev etableret i 2007 med en kapital på tre mia. kroner. Der kan uddeles op til 350 mio. kroner årligt.

Fonden yder blandt andet støtte til projekter, der forebygger nedslidende rutiner og arbejdsgange på arbejdspladser i særligt nedslidningstruede brancher og jobgrupper.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.107