23948sdkhjf

Nordiske træsorter med vitaminer

Norsk-udviklet teknologi giver bæredygtige alternativer til tropisk træ og imprægneret træ
Virksomheden Kebony i Kolding præsenterer nu en norsk udviklet løsning på det danske marked, som ifølge firmaet selv bidrager positivt til at reducere belastningen af miljøet.

Kebony er et miljøvenligt og holdbart nyt byggemateriale med god livscyklusøkonomi. Gennem en speciel, patentbeskyttet modificeringsproces omdannes almindeligt træ på Kebony fabrikken i Skien i Norge til vedligeholdelsesfrit materiale med gode tekniske egenskaber og æstetiske muligheder.

Igennem flere år har Kebony udviklet en miljøteknologi, der giver et alternativ til de truede tropiske træarter ved at forbedre egenskaberne i bæredygtigt fremstillet nordisk træ. Det sker gennem en proces, der bruger en væske som stammer fra planteaffald fra landbruget. Processen gør træet meget stærkt og modstandsdygtigt overfor vind og vejr, som gør, at holdbarheden kan sammenlignes med tropiske hårdttræssorter.

Dansk interesse

Ifølge Carsten L. Møller, der er Area Sales Manager for Kebony Danmark, er resultatet af processen på fabrikken i Skien miljøvenligt modificeret træ, hvor udseendet og egenskaberne ligner tropisk træ til forveksling.

- Kebony sælger svanemærkede produkter, hvor det er lykkedes os at modificere nogle af træets knap så positive egenskaber til rigtig gode egenskaber; her tænker jeg specielt på god vridningsstabilitet, reduceret vandoptagelse og modstandsdygtighed overfor råd og insektangreb, siger Carsten L. Møller.

Mona Gøtske, der er Sales & Marketing Consultant for Kebony Danmark, melder allerede om markant dansk interesse for Kebony-produkterne.

- Der er et marked for bæredygtige nordiske træprodukter som alternativ til traditionelt trykimprægneret træ og tropisk hårdttræ. Fokus på lave livscyklusomkostninger og certificeringer som FSC og PEFC er væsentlige emner, når byggeriet skal projekteres - noget vores produkter selvfølgelig lever op til med de egenskaber, vi tilfører træet, siger Mona Gøtske.

Velkendt i markedet

Mona Gøtske har tidligere været ansat i en gulventreprenørvirksomhed med kontakt til leverandører, arkitekter og bygherrer.

Senest kommer hun fra et job som Marketing Consultant i trægrossistfirmaet DLH, hvor hun har været ansvarlig for DLH-Gruppens produktmarkedsføring. Mona Gøtske er uddannet Teknisk Assistent og har for nylig afsluttet en akademiuddannelse indenfor International handel og markedsføring.

Kollegaen Carsten L. Møller er oprindeligt uddannet tømmerhandler indenfor DLH"s byggemateriedivision, hvor han bl.a. arbejdede som ekstern salgskonsulent i projektmarkedet. Han har en mellemleder uddannelse fra forsvaret som sergent hvor han fungerede som næstkommanderende i en opklaringsdeling. Han kommer senest fra en stilling som salgskonsulent i leverandørleddet, hvor han de sidste 4,5 år har beskæftiget sig med projektsalg og bearbejdning af arkitektsegmentet for Corus Byggesystemer.

jfr

Kebony-proces

Ved fremstilling af produkterne benyttes en alkohol, som udvindes af planteaffald fra landbrug, for eksempel fra sukkerproduktion. Imprægneringsvæsken er reaktiv og trænger ind i træets porer. Det tilføres også varme, sådan at væsken polymeriseres inde i træet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095