23948sdkhjf

Hasard med kreditter

Små virksomheder tager unødvendige risici i kampen om kunderne, mener Atradius
Ny undersøgelse fra kreditforsikringskoncernen Atradius viser, at danske virksomheder føler sig nødsaget til at give kredit for at bevare den gode relation til deres kunder. Risikoen er størst for små virksomheder, som ikke er vant til at benytte kreditforsikring.

Atradius har netop for niende gang udgivet sit "Payment Practices Barometer", der er en international undersøgelse af mere end 1.800 virksomheders erfaringer med kreditgivning.

Det sker samtidig med, at Atradius bruger Danmark til at lancere en helt ny service, Sælg Sikkert, som henvender sig specielt til mindre virksomheder. De er nemlig særligt sårbare, fordi det ikke her er så udbredt som hos større virksomheder at benytte kreditforsikring.

Atradius nye Sælg Sikkert løsning er nem at købe og administrere, og Atradius regner med, at der er et stort potentiale for denne type kreditforsikring blandt Danmarks mere end 40.000 virksomheder med en omsætning på under 10 mio. kroner om året.

Kredit er vigtig

Atradius’ Payment Practices Barometer viser, at i Danmark gennemføres halvdelen af alt indenlandsk og udenlandsk salg på kredit.

Samtidig peger undersøgelsen på, at den primære årsag til, at danske virksomheder giver kredit, er for at styrke kunderelationen og knytte kunden til sig. Kreditgivning er derfor en vigtig konkurrenceparameter for danske virksomheder.

Atradius’ erfaringer viser, at de fleste mindre virksomheder alt for ofte vælger at tage risikoen selv, når de sælger på kredit; frem for at forsikre deres salg. En beslutning, der kan blive meget dyr i en krisetid, hvor antallet af konkurser ligger rekordhøjt i ind- og udland.

Ifølge Atradius er små virksomheder særligt sårbare. De har traditionelt ikke benyttet sig af kreditforsikring, da kampen for kunder og vækst tager al fokus. Derfor henvender Sælg Sikkert konceptet sig også primært til virksomheder med en omsætning på op til 10 mio. kroner om året.

- Med Sælg Sikkert punkterer vi en række myter om debitorforsikring. Her tilbyder vi nemlig et produkt med minimal administration, fast lav pris, bred dækning og enkle forsikringsvilkår, forklarer direktør Erik Skovgaard Nielsen fra Atradius. I forbindelse med kundekreditter kan en mindre virksomhed hurtigt tabe penge, der svarer til hele årets overskud eller mere. Har virksomheden f.eks. en bruttoavance på 10 procent, skal den gennemføre en ekstraomsætning på 1.000.000 kr. for at kompensere for et tab på kun 100.000 kr.

- Dette tab ville med en Sælg Sikkert police, have kostet ca. 400 kr. at forsikre. Vores forsikring dækker, hvis en virksomheds kunde går konkurs eller ikke betaler. Ud over forsikringen er der også inkassoservice inkluderet i prisen, siger Erik Skovgaard Nielsen.jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078