23948sdkhjf

Den hurtige kalkulation

Da man tog fat på den stor tagrenovering på Valdemarsskolen i Ringsted omtalt på andre sider her i bladet, blev sagen kalkuleret i Sigma fra Codegroup af hovedentreprenøren, tømrerfirmaet Lars Printz. Det viste sig senere at være en stor fordel, da man fandt omfattende svampeskader under gulvene, og ordren voksede fra 10 til 20 millioner på ganske få dage. Ligeså hurtigt kunne tømrermester Lars Printz gennemregne et nyt tilbud
Lars Printz kalkulerer alt, også den mindste lille vinduesudskiftning til en privatkunde. Det bliver til 80-100 beregninger om året i det 25 mand store firma. Der kalkuleres i Sigma fra CodeGroup. Tidligere kalkulerede firmaet i Dansk Byggeris kalkulationsprogram. Skiftet til SIGMA var selvfølgelig lidt tungt, det er ikke altid nemt at lære nyt i en travl hverdag. Men mange funktioner i kalkulationsprogrammet er som i Windows, så det gik alligevel. Man kan klippe og klistre med ctrl+x, -v eller –z, og mange af de andre funktioner fra Windows følger med. Lars bliver så lidt irriteret over at ikke alle funktioner er med, fx ctrl+scroll som jo normalt giver en hurtig zoom.

- Det lærer man nu at leve med, sådan er der så meget med pc’ere, og SIGMA giver mange andre fordele, udtaler Lars.

Support

CodeGroup giver en god telefonsupport, og har en række tilbagevendende kurser der gennemgår alle funktioner. Disse kurser bruges også af CodeGroup til at lytte efter kundernes ønsker, så Lars har følt en god feed-back når der var noget der kunne gøres bedre, og ctrl+scroll er nok en af de features der kommer med.

Men man kan også købe ’privat’ undervisning på egen adresse hvis man ikke har tid til at tage til Roskilde hvor firmaet bor. De har derfor besøgt Lars’ firma 3 halve dage.

- Det valgte vi for ikke at rive for mange arbejdsdage ud af kalenderen. En halv dag bliver hurtigt til en hel når man bor i Ringsted, siger Lars der havde to medarbejdere med ud over selv at deltage.

Valdemarsskolen

Da pludselig opgaven på Valdemarsskolen steg til dobbelt størrelse, var det godt at have en både grundig og overskuelig kalkulation liggende. Lars kunne lige kopiere den og arbejde videre med tallene.

- Det går nemt når først man har rutinerne i at opbygge ’standard’ kalkuler. Det gav os den effektivitet vi gerne vil udvise, og var med til at vi fik den udvidede opgave. Men det ville selvfølgelig også have væltet enhver tidsplan for klasserokeringer osv. i den i forvejen stramme tidsplan, der nu kun blev udvidet med et par måneder, siger Lars Printz der er glad for det gode samarbejde med kommunen.

Lars Printz er glad for at kunne indlæse leverandørernes prislister direkte i programmet. Det er let at regulere lidt på den enkelte pris efterfølgende hvis man har flere leverandører, eller hvis man bruger avancen i den altid verserende priskrig.

Til gengæld savner Lars at kunne lave ordentlige efterkalkulationer, men han føler at firmaet lyttet til hans ønsker, og at det nok kommer med tiden. Eller måske skal de bare have supportfolkene fra SIGMA ud endnu en eftermiddag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094