23948sdkhjf

Energivejlederuddannelsen er en kæmpe succes

Der er indtil nu uddannet ikke mindre end 1.000 energivejledere, som dagligt rådgiver om og udfører energibesparende arbejdsopgaver for deres kunder
- Jeg var blandt de første til at tage en uddannelse som energivejleder, og jeg mærker, at kompetencerne bliver stadig mere efterspurgt og værdsat. Jeg gør ikke et stort nummer ud af at være energivejleder. Men jeg har fået en værdifuld og systematiseret basisviden, som jeg kan trække på, når jeg vejleder og giver tilbud – lidt som en ekstra harddisk, fortæller energivejleder Jesper Knopp, der har sit eget VVS-firma i Rødovre.

Der er tale om en rigtig vindersag. Både kunden, miljøet og Energivejlederen selv har glæde af disse tiltag – kunden sparer energi og dermed penge, miljøet spares for en masse CO2 og Energivejlederen får tilfredse kunder.

Håndværkere kan uddanne sig til energivejleder for ad den vej at få overblik over de forskellige muligheder for energirenovering, også dem, som ikke ligger inden for eget fagområde. Som energivejleder bliver man automatisk optaget på hjemmesiden, www.energivejlederen.dk. Så er man let at finde for kunderne. Her ud over stilles der en række rådgivningsmaterialer til rådighed, ligesom der etableres løbende obligatoriske ajourføringskurser, så energivejlederne har en opdateret viden. Som medlem af Energivejlederordningen bliver man samtidig kvalificeret til at oprette sig på "Håndværkerlisten" som findes på Center for Energibesparelsers hjemmeside. Denne hjemmeside www.goenergi.dk besøges af omkring 100.000 hver måned.

Både hos Dansk Byggeri og TEKNIQ, der oprindeligt har taget initiativet til uddannelsen som Energivejleder, er der positive tilbagemeldinger på ordningen. Energitjenesten og Energistyrelsen har sammen med Teknologisk Institut ligeledes været med i initiativgruppen.

- Vi har rigtig mange medlemmer, der melder positivt tilbage på de kompetencer, de har fået via uddannelsen, forklarer direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri og Christian Jarby fra TEKNIQ.

jfr

Energivejlederordningen

Yderligere informationer om energivejlederordningen kan fås hos Torben R. Hansen, som leder sekretariatet for energivejledere, på tlf. 7220 2595, e-mail tnh

www.teknologisk.dk/k27380

For håndværkere inden for installationer

www.teknologisk.dk/k27381

For håndværkere inden for byggeri
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125