23948sdkhjf

Vælg det bedste

Når man alligevel er i gang med at renovere huset, koster det ikke ret meget ekstra at satse på den bedste kvalitet
Der bliver stadig i stor målestok fyret for fuglene, selvom der i mange år har været stigende fokus på energirenovering. Men dog næppe nok til, at den ny regerings mål om at reducere co2-udslippet kan indfries, medmindre der for alvor kommer en markant holdningsændring. En ny undersøgelse fra SBi afslører nemlig, at husejerne hellere vil investere i nyt spisekøkken eller andre forbedringer end i en grundig isolering af loftet, selvom bygningerne er en af de største energiforbrugere. Mellem 30 og 40 procent af energiforbruget i boligen går til opvarmning, ventilation og lys, men rent faktisk kan man reducere varmeforbruget med op til 50 procent, hvis bare man tager fat. Bygningerne er nemlig stadig alt for dårligt isolerede, og der er mange opgaver, som bare venter på at blive gjort, opfordrer Søren Aggerholm, der er forskningsleder i SBi.

Han opfordrer til – når man alligevel skal have besøg af håndværkere i forbindelse med et renoveringsarbejde et eller andet sted i huset – at man så går grundigt til værks og gør tingene ordentligt. Han giver et eksempel: Hvis udtjente vinduer skal skiftes, så er det en dårlig ide at vælge en billig løsning. Sørg for at købe kvalitet. Når man alligevel er i gang, koster det ikke ret meget ekstra at skaffe sig det bedste af det bedste. Det er dyrt at gøre det her og nu, men det er billigt at gøre det samtidig med, at man alligevel er i gang.

Desuden: Når taget alligevel skal skiftes, så sørg for at få grundigt isoleret, inden undertag og tagsten kommer på.

Og hvis fyringskedlen er utæt, så køb en ny i bedste kvalitet. Den er mere effektiv og holder længere.

Han vurderer, at det i gennemsnit vil koste et par hundrede tusinde kroner at energirenovere et almindeligt parcelhus, men udgiften skal ses i forhold til besparelsen på varmeregningen. Hvis man tager et 20-30 årrigt realkreditlån til at finansiere investeringen, så balancerer det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078