23948sdkhjf

På strømpefødder i Øresund

Berotech har udført strømpeforing under badebro i Øresund
Rørrenoveringsvirksomheden Berotech A/S måtte gå på strømpefødder, da en 58 meter lang Ø800 udløbsledning til Øresund ved Sundvænget i Hellerup skulle strømperenoveres. Den store udfordring bestod i at undgå, at vandet i Øresund strømmede ind i en gammel og saneringsmoden over-løbsledning fra det nærliggende overfaldsbygværk, inden ledningen var forsynet med en ny strømpeforing.

Udløbsledningen, som bygherren, Nordvand A/S i Gentofte Kommune, ønskede renoveret, befandt sig midt under Sundvænge-beboernes fælles bådebro, som har vist klare ældningstegn, og som derfor også står over for at blive fornyet. Men først skulle den underliggende udløbsledning saneres ved indblæsning af en glasfiberarmeret polyesterstrømpe i ledningen, som efter hærdning med ultraviolet lys kan leve op til funktionskravene mange år endnu.

- Problemerne med risikoen for indstrømmende Øresundsvand blev løst ved hjælp af sandsække og en specialfremstillet sænkekasse af glasfiber, som behændigt blev placeret foran udløbsledningen, således at denne sænkekasse kunne tjene som modtagegrube eller brønd i forbindelse med strømpeinstallationen. Men inden denne "stopklods" kunne sættes i vandet, måtte man fjerne en del store sten, som lå under broen. Det blev gjort ved hjælp af en gravemaskine, som blev kørt ud i vandet, og som også afsluttede entreprisen med at lægge stenene på plads igen efter installationen, forklarer projektleder Gert Jørgensen fra Berotech til Mester Tidende og tilføjer:

- Installationsarbejdet stod på en dags tid, og da Sundvænget i Hellerup er en smal boligvej, gav det også visse udfordringer med hensyn til trafikafviklingen, men tingene blev klaret med stor forståelse fra beboernes side.

Forretningsområder

Berotech A/S med domicil i Sønderjylland er startet for cirka 11 år siden og har flere store installationsenheder og dertil hørende cutter, slamsuger, udstyr til tv-inspektion m.v. til alle former for no-dig opgaver, både store og små strømpeforinger, hovedledninger og stik, overgangsløsninger, korte og lange, partliner, brøndrenoveringer med traditionel beton og sprøjtebeton, PU, plast og glasfiber. Kloakstrømperne hærdes med UV-lys og varme. Berotech er optaget i kontrolordningen for ledningsrenovering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079