23948sdkhjf

Når det skal være nemt

Der er tomt på pladsen omkring Loxams hovedkvarter.

- Men sådan er det jo bedst, det betyder at der er gang i forretningen, siger direktør Hanne Baunsgaard. Og hun håber, og regner med, at der fortsat er så meget gang i byggeriet at materiellet vil være i konstant cirkulation.

- Der er megen gang i store infrastrukturprojekter og regeringen taler om renovering og nybyggeri til at sætte gang i forretningen Danmark igen.

Klargøringen

Virksomheden blev i 2010 ISO-certificeret hvilket bl.a. kan ses på klargøringspladsen. Her kommer alle maskiner ind fra den seneste opgave hos en af kunderne. Derefter vaskes og serviceres de og om nødvendigt udføres der små reparationer, så de igen er klar til udlejning. Som følge af certificeringen er der på hver maskine påhæftet et kontrolark, der dokumenterer processens fremskridt ved hjælp af en række standarder. Det kan derfor altid dokumenteres, at virksomheden lever op til sine egne høje krav til leverancerne.

Internationalt

Loxam Danmark er et selskab i den franske udlejningskoncern Loxam Rental, med afdelinger i det meste af Europa og i Nordafrika. Det danske selskab blev dannet da Loxam opkøbte det sjællandske JJ maskinudlejning og det landsdækkende DNE i juli 2007. Det danske Loxam er et af koncernens største datterselskaber. At virksomheden er en del af en international koncern, betyder at der er gode penge i ryggen, hvis firmaet får behov for at udvide. Det giver også en fleksibilitet i forbindelse med spidsbelastninger. For eksempel kom der flere hundrede affugtere op fra Tyskland og Frankrig i forbindelse med de voldsomme regnskyl i Danmark hen over sommeren.

Ideen

Ideen bag maskinudlejning er jo ganske enkel. Entreprenørerne kan hele tiden have de helt rigtige maskiner, uden at have noget stående ubrugt hjemme. Det koster jo penge. Han behøver heller ikke at bekymre sig om vedligeholdelse. En montør fra Loxam kommer straks, hvis man ringer ved maskinnedbrud, det er en af fordelene ved at have så mange afdelinger rundt omkring i landet.

Økonomien

Der er ofte også god økonomi i at leje sine maskiner i stedet for at eje dem. Det er jo blevet sværere at låne penge i banken for de fleste virksomheder. Hvis man lejer, behøver man ikke at have kapital bundet i de ofte kostbare maskiner. Ved at leje kan man altså nedbringe kassekreditten eller bruge pengene på noget andet i virksomhedens drift.

For den store entreprenør Hoffmann har fordelene været så indlysende, at Loxam står for alt på byggepladserne, skure, håndværktøj og maskiner. De har så en særligt tilknyttet kontaktperson hos Loxam, der sørger for alt. Det er bare at ringe, så står der en dumper eller en anden nødvendig maskine på det rigtige sted til den aftalte tid.

Forretningsområderne

Det oprindelige fokusområde for JJ og DNE var materiel til jordbearbejdning. Men allerede inden fusionen med Loxam havde forretningen udviklet sig meget, og i dag omfatter den også byggemateriel, lifte, skure til kontorer, skure til mandskab og materiel, og grønne maskiner til gartnere.

Du kan leje en maskine i et par timer, men du kan også få en skræddersyet langtidskontrakt, hvis du ved at du skal bruge en særlig maskine de næste 1 – 3 år. Så får du en ny maskine der fungerer med al nødvendig service.

Hanne Baunsgaard har store forventninger til fremtiden. Ikke kun fordi virksomhederne har fået sværere ved at låne penge, men også fordi der er gang i de store infrastrukturprojekter, såsom hospitaler, motorveje, cityring og Metro.

- Den nye regerings satsning på byggeriet, både nybyggeri og renovering, veje, kloaker samt skoler og andre offentlige bygninger gør, at vi ser en stigende aktivitet i byggebranchen, siger Hanne Baunsgaard.

Hanne Baunsgaard følger med i den politiske udvikling og kan nævne alle de nye tiltag. Samtidig har hun fingeren på pulsen og kan nævne mange igangværende og kommende projekter der giver hende troen på en fortsat vækst for Loxam.

Du har hænderne, og vi har maskinerne

Der er to ting der undrer mig ved besøget hos Loxam. Den ene er, at de har maskiner helt ned i håndværktøjsstørrelsen. Men det forklares med at de faktisk kører hele maskinparken hos visse kunder og på visse byggepladser. Den anden er, at de ikke har de allerstørste maskiner og stilladser som kræver speciel bemanding. Men det er uden for deres koncept at stille mandskab til rådighed, så derfor har de kun maskiner uden fører, og ingen stilladsfolk. Det ville blive en helt anden forretning hvis de skulle til at stille folk til rådighed ude på pladserne. Sloganet er at "du har hænderne, og vi har maskinerne". Med maskinerne menes alt udstyr til byggeri og anlæg, fra det elektriske håndværktøj til entreprenørmaskiner i rimelig imponerende størrelse – for eksempel 3-akslede Hydrema dumpere og 18 meter teleskoplæssere.

Se mere på www.loxam.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094