23948sdkhjf

Nyt befæstelsesprogram til solcelleanlæg

Würth har udviklet et nyt program af befæstelsesmaterialer til solceller, som gør det let, hurtigt og fleksibelt at montere solceller på alle slags tage
Markedet for solcelleanlæg er voksende i takt med, at solcelleanlæggene bliver bedre og billigere, men også som følge af de stigende energipriser og bestræbelserne på at nedbringe afhængigheden af fossile brændsler, samt helt aktuelt det ny håndværkerfradrag, som blev indført i sommer, og som nu er ved at slå igennem.

Økonomien i solcelleanlæg er også blevet bedre. Det er bl.a. på grund af den nye ’nettoordning’. Den gør det muligt at købe strømmen til samme pris, som man kan sælge den, hvis solcellerne producerer mere energi, end man som husejer bruger her og nu.

En ny undersøgelse fra Go’ Energi viser da også, at hver fjerde forbruger overvejer at bruge det nye skattefradrag fra BoligJobplan-ordningen til at installere enten et solvarmeanlæg eller et solcelleanlæg.

Würth-koncernen har set skriften på væggen og har udviklet et nyt program af befæstelsesmaterialer til solceller, som gør det let, hurtigt og fleksibelt at montere solceller på alle slags tage. Programmet er udviklet i Tyskland, som i mere end 10 år har været førende på solcelleområdet, men det er nu også introduceret i Danmark.

- Et solcelleanlæg er en stor investering, der skal holde mange år, så det er vigtigt, at det bliver monteret solidt og med materialer, der kan modstå vind og vejr. Omvendt skal det også gå hurtigt, for jo hurtigere, den enkelte montør kan klare arbejdet, des mere konkurrencedygtig bliver han på den samlede pris, siger Würths danske direktør, Sven Kristensen, som er overbevist om, at befæstelsesprogrammet både kan leve op til montørernes og deres kunders forventninger. Han siger:

- Selvom vores befæstelsesprogram til solceller er et af de første på det danske marked, har vi en stor portion knowhow og erfaring med i rygsækken fra Tyskland. Børnesygdommene er overstået, og vi kan derfor spare vores kunder for dyrt købte erfaringer.

Befæstelsesprogrammet kan anvendes til de fleste solceller. Præsamlede monteringsbeslag og et innovativt klik-on system gør det let og enkelt at montere solcellerne, og monteringsklemmerne og tagkroge kan justeres i højden og bredden, så det er muligt at montere alle typer af solceller uanset modulets størrelse, tagets hældning og typen af tagbelægning.

For at gøre det let at finde ud af, hvilke befæstelsesmaterialer, der skal bruges, og hvordan det skal placeres, har Würth udviklet et beregningssoftware, hvor man ved at indtaste nogle få oplysninger kan få oplyst, hvordan solcellerne skal monteres for at opnå den størst mulige holdbarhed. Programmet sikrer, at monteringen lever op til danske standarder og tager hensyn til geografiske og vejrmæssige forhold. Alle befæstelsesdele er produceret i aluminium eller rustfrit stål (A2), hvilket hindrer korrosion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078