23948sdkhjf

Krave holder regnen ude

Bornholmsk tømrermester sender en ny opfindelse på gaden: Krave til inddækning omkring skorstene
Nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde, og at udføre tagarbejde i regnvejr for en tømrermester kan selvfølgelig også lære ham et og andet om, hvordan man undgår at få vand ned i huset.

En tømrermester på Bornholm gjorde sidste år en række erfaringer på det område og har nu udviklet en slags krave, som giver en god inddækning omkring skorstene, og den er hurtig og nem at montere, så der er tid og penge at spare, siger han til Mester Tidende. Her forklarer opfinderen, tømrermester Ole Ib Boskov, Rønne, som driver Boskov Tømrer & Snedker med fem ansatte, hvordan han fik ideen til skorstenskraven og om forløbet fra ide til produktion og patent:

- Sidste efterår lavede vi et større tag i Rønne. Der var to skorstene på taget, og da vi havde dækket af med presenninger fredag aften, kom der en kraftig regnbyge i weekenden. Vandet blev opfanget af den presenning, vi havde snoet omkring skorstenene, og det rendte ind på skorstenen og videre ned i stueplan. Bygherren mente, at vi skulle dække ordentlig af omkring skorstene. Jeg forklarede, at det ikke var så nemt, som man skulle tro. Han foreslog, at jeg så måtte købe en inddækning eller "krave" eller et eller andet, som var tæt. Men det findes ikke sagde jeg. Jamen, så må du jo lave én, lød det enkle svar.

Jeg tog ham på ordet, da det jo ikke var første gang, vi oplevede problemet med utætheder omkring skorstene, og på den måde kom jeg i gang.

Klar til markedet

- Jeg startede herhjemme på værkstedet i Hasle med en papirmodel rundt om en lille kasse. Da jeg havde lavet et par modeller, gik jeg ned til Sydhavnens motorværksted på havnen og snakkede med sejlmageren Nikolaj. Vi fik i fællesskab lavet en prototype og var ude og afprøve den i en mindre snestorm.

Det blev til fire stykker, før vi havde den endelige model. Men den skulle så laves til to forskellige skorstens modeller, og de blev ikke ens, eftersom den lille model gav lidt flere udfordringer, så i alt seks prøvemodeller blev det til, før vi havde fundet den endelige form. Vi startede i september sidste år, og nu i dag har vi så omsider den endelige model, som vi kan sende på markedet.

Lokale samarbejdspartnere

Den bornholmske tømrermester fortæller, at han udelukkende har brugt bornholmske samarbejdspartnere til at udvikle kraven. Mitosystems har lavet hjemmesiden, Nivo 2 har lavet reklamebannerne, Sydhavnens motorværksteds sejlmager har lavet kraven, Kurts Skilte Center har lavet logo.

- Så nu håber jeg jo på, at det kan gi" lidt vækst herovre på Bornholm, tilføjer Ole Ib Boskov.

- Den eneste udefra vi har brugt, er Otello advokaterne fra Aarhus, de er specialister i patent ansøgninger og har stået for alt vedrørende patentet ansøgning i Danmark, og også ansøgt via PCT systemet om retten til at få patent i helt op til 142 lande i verden – en ret man har i 18 måneder fra ansøgningsdatoen på det første patent. Inden da skal man beslutte, om man vil have patent i andre lande end i Danmark

Men det er absolut ikke gratis, så når jeg har besluttet mig, for hvilke lande vi evt. vil søge patent i, så kunne jeg godt bruge en enkelt eller to bornholmere, som ville være villige til at skyde nogle penge i projektet uden for Danmark, appellerer Ole Ib Boskov.

Foreløbig kan kraven købes på hans hjemmeside www.kraven.dk og i et lokalt byggemarked på Bornholm, og den vil senere komme ud i andre byggemarkeder i resten af Danmark.

Slut med uduelige hovsaløsninger

- Kraven giver en god inddækning omkring skorstenen, og man slipper for at stå og skulle hitte på alternative hovsa løsninger med f.eks. at pakke skorstenen ind i en presenning, som alligevel ikke holder tæt, når regnvejret sætter ind, og det gør det jo, har denne sommer bevist! Man behøver ikke længere være nervøs for, at kundens fine hvide loft får vandskjolder, så man står tilbage med en utilfreds kunde samt en regning for malerarbejde, som man godt kunne have været foruden, siger Ole Ib Boskov.

Kraven er en rigtig god løsning når der skal dækkes af på taget, den tager omkring 2 min. at montere, og den fås i to størrelser – den ene til en skorsten med målene 48x48 cm. 45 grader, og den anden med målene 72x72 cm. 45 grader.

Boskov Tømrer & Snedker udfører stort set alle former for opgaver inde for tømrerfaget. Lige fra renovering af bindingsværk til nybyggeri

Kundekredsen er bred og går lige fra det offentlige til forsikringsselskaber, erhvervslivet og private kunder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08