23948sdkhjf

Det vælter ind med klager over affaldsgebyrer

Det bliver et dyrt efterår for virksomhederne i hovedstadskommunerne, når regningen for at benytte de kommunale genbrugsstationer i 2011 dukker op
I Danske Malermestre kan det tydelig mærkes – det vælter ind med henvendelser fra medlemmer, der ønsker hjælp til at klage over kommunernes priser.

Topscorer er Glostrup, hvor de mindste virksomheder på 0 – 1 ansat skal af med 14.062,00 kr. for dette års adgang til den kommunale affaldshåndtering. Til sammenligning er prisen i den indtil videre billigste kommune, Favrskov i Region Midtjylland, 2.939,00 for de mindste virksomheder og 5.860,00 kr. for de største med over 10 ansatte.

Det svarer til, at prisen for de mindste virksomheder er to en halv gange højere i den dyreste kommune som for de største virksomheder i den billigste kommune.

Mange steder er priserne skruet op i forhold til 2010. Sidste år kostede det for de mindste virksomheder cirka 3.000 kr. i Frederiksberg Kommune, i år er prisen steget til lige godt 9.000 kr.

– Det virker til, at kommunerne vil hive de sidste kroner ud af virksomhederne inden ordningen bliver frivillig fra årsskiftet. Hvordan kan man ellers forklare, at gebyrerne i f.eks. København og Frederiksberg er steget henholdsvis til det dobbelte og tredobbelte på bare ét år, siger Ole Draborg, direktør i Danske Malermestre.

– I bekendtgørelsen står jo, at kommunerne skal sætte gebyrerne efter omkostningerne til ordningen. Men det kan da undre, hvordan omkostningerne kan stige så voldsomt over blot ét år, siger han.

For er der røde løbere og indlagt musik på genbrugsstationen i Glostrup? For ikke at glemme Albertslund, Ballerup, Frederiksberg og København, Hvidovre, Egedal og Tårnby. Alle kommuner i Region Hovedstaden, hvor gebyret for de mindste virksomheder for 2011 ligger over eller lige omkring 9.000 kr. om året. For virksomheder over ti ansatte er gebyret i samme kommuner fra ca. 16.000 – 27.000 kr.

På hjemmesiden www.stopaffaldsafgift.dk er samlet kommunernes gebyrer, efterhånden som de bliver tilgængelige. En del jyske kommuner har stadig ikke offentliggjort, hvad virksomhederne skal betale for 2011. Men tendensen viser klart, at det er dyrere at være virksomhed i hovedstadsområdet.

– En erhvervsvenlig politik ville nok satse mere på at have et fornuftigt prisleje, der gør det muligt for også de mindre virksomheder at drive forretning, siger Ole Draborg, der anslår, at langt de færreste malermestre fra årsskiftet vil tilmelde sig affaldsordningerne i hovedstadsregionens kommuner.

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.952