23948sdkhjf

Den letteste energiforbedring

Når det drejer sig om energiforbedringer af en bygning, er den letteste og mest nyttige energiforbedring at skifte de gamle ruder til nye energiruder, anbefaler Glarmesterlauget. Udskiftning af ruder kan ske stort set uden gener for beboerne. Man opnår en øjeblikkelig forbedring af komforten, og forbedringen vil kunne mærkes på varmeregningen de næste mange år. Typisk vil en glarmester kunne sættes nye ruder i et hus på en enkelt dag.

Genvinsten er størst, hvis man har gamle termoruder. Forbedringen angives med rudens Uværdi, som fortæller om varmetabet på ruden. En gammel termorude har en U-værdi på 2,9, mens en ny energirude har en U-værdi på 1,1. Altså næsten tre gange mindre varmetab.

Er der allerede isat energiruder, så er det vigtigt at få skiftet ruden, hvis ruden er punkteret. En punkteret energirudes isoleringsevne forringes med 15 – 30 procent. Der kan udføres energiforbedringer af et vindue på mange måder. Det afhænger både af vinduets tilstand og beboernes behov. Til at vurdere ens vinduer og rådgive om mulighederne kan man få et gratis vinduestjek fra mange af landets glarmestre, hedder det i en pressemeddelelse.

fryland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079