23948sdkhjf

Billund Kommune nu med partnerskabsaftale

Billund Kommune har underskrevet en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri og Syddansk Erhvervsskole. En aftale, der helt konkret skal bidrage til at flere unge får praktikpladser indenfor bygge- og anlæg.
En vigtig partnerskabsaftale og et meget vigtig skridt på vejen – men der skal mere til. Sådan lyder konklusionen fra Borgmester Ib Kristensen og formanden for beskæftigelsesudvalget Gitte Ottosen efter at Billund Kommune forleden underskrev en partnerskabsaftale med Syddansk Erhvervsskole og Dansk Byggeri.

- Vi er meget tilfredse med, at Dansk Byggeri og Syddansk Erhvervsskole har sagt ja til at indgå i en aftale, hvor vi sammen målrettet arbejder på at flere unge fra Billund Kommune påbegynder en uddannelse inden for bygge- og anlægsfaget. Det er et vigtigt skridt og som jeg ser det skal vi også gerne have aftaler med Dansk Erhverv og Dansk Industri, siger borgmester Ib Kristensen.

- Det er en god aftale vi indgår i, men det er kun et af flere skridt på vejen i Billund Kommune. Vi har politisk også lavet en aftale om et kompetencecenter, så vi også kan hjælpe de svageste unge i gang på arbejdsmarkedet, siger Gitte Ottosen, der er formand for Beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune.

Hos Dansk Byggeri er man også meget tilfreds med aftalen.

- Med en partnerskabsaftale giver både kommunen, erhvervsskolen og Dansk Byggeri hinanden håndslag på, at vi vil samarbejde om at finde lærepladser til alle de unge i Billund, som er i gang med en erhvervsuddannelse inden for byggeri- og anlæg. Erfaringerne fra blandt andet Varde viser, at når vi samarbejder, så når vi i mål, og det kan forhåbentlig også være med til at gøre det endnu mere attraktivt at få en erhvervsuddannelse, siger formand for Dansk Byggeri i Sydjylland, Michael Mathiesen.

Syddansk Erhvervsskole driver i forvejen 10. klasses center i Billund Kommune, og snart flytter de tekniske uddannelser ind i hjertet af Campus området sammen med 10. klasse i det tidligere bibliotek, der skræddersyes til opgaven ved om- og tilbygning.

- Både samarbejdet med Billund Kommune og med Dansk Byggeri er det der kan være med til at sikre, at de unge kan påbegynde og gøre deres uddannelse færdig, og det er vigtigt. Ud over flere praktikpladser, skabes frugtbare netværk, som blandt andet resulterer i bedre vejledning, undervisning og motivering af de unge, siger Erland Boelskifte, vicedirektør på Syddansk Erhvervsskole.

Partnerskabsaftalen blev underskrevet i det, der om få måneder er Billund Kommunes nye rådhus. Her er K.G. Hansen & Sønner A/S hovedentreprenør, mens Ejner Olesen Eftf. A/S har tømrerentreprisen, og fra sidstnævnte firma deltog en af dem det hel drejer sig, tømrerlærling Magnus Løvschall Jacobsen.

- For mit vedkommende var det ikke nemt at finde en læreplads. Jeg var rundt en del steder, og tog sommerferiejob hos Ejner Olesen for at vise hvad jeg kunne. Så jeg tror helt sikkert en sådan aftale er god, siger Magnus Løvschall Jacobsen, der begyndte som lærling den 3. marts i år.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094