23948sdkhjf

Hurtig montering af lysninger

Flere tømrermestre oplever, at de kan spare monteringstid, når de anvender VELUX lysningskit ved udskiftning og montering af ovenlysvinduer
I forbindelse med totalrenovering af overetagen på en udlejningsejendom i Beder ved Aarhus blev 8 gamle ovenlysvinduer udskiftet til nye VELUX ovenlysvinduer. Her valgte tømrermester Simon Steffensen fra Solbjerg Tømrer- og Murerforretning i Solbjerg at bruge det nye VELUX lysningskit LSG som underlag for ovenlysvinduernes individuelt udførte lysninger.

Lysningskittet LSG består af et sæt stålskinner og dampspærrekraven BBX. Stålskinnerne bruges til at opbygge lysningsunderlaget og monteres fra VELUX ovenlysvinduet, så det flugter med indervæggens underlag for beklædningen. Det betyder, at stativet kan anvendes i tagtykkelser på 225-700 mm afhængigt af taghældningen.

Det nye lysningskit udgør et solidt underlag for lysningsbeklædningen til ovenlysvinduet. Samtidig kan isoleringen udføres bedre, end når underlaget opbygges på den traditionelle måde med trælister. Stativet egner sig til både nybyggeri og renovering, hvor det let kan tilpasses et eksisterende hul. Lysningskittet giver endvidere mulighed for en lysning uden indfatning.

Det var ønsket fra bygherren om, at lysningerne skulle flugte med væggen, der fik Simon Steffensen til at vælge VELUX lysningskit LSG som underlag for lysningssiderne. "Det nye lysningskit gør det nemmere at opfylde kravene til isolering bag lysningssiderne – især under vinduet. Det gør det enkelt at undgå kuldebroer. Og så gør det arbejdet med at justere underlaget en hel del hurtigere, fordi det er baseret på stålskinner", siger Simon Steffensen.

Stålskinner sparer tid

- Man skal lige ind i systemet, men når den første lysning er lavet, går det nemt og hurtigt med resten. Det er også let at fastgøre siderne på stålskinnerne og få tætte samlinger mod ovenlysvinduerne.

Det er langt hurtigere end den traditionelle løsning med trælægter. Sammenlagt har vi vel sparet mere end 10 timers arbejde på de 8 ovenlysvinduer, siger Simon Steffensen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094