23948sdkhjf

UG til gradvis afskaffelse af G-dage

Både Dansk Håndværk og Dansk Byggeri er tilfredse med lempelser i reglerne om G-dage
- Det er et vigtigt skridt til at gøre livet lettere for de små virksomheder, siger direktør i Dansk Håndværk Erik Møbius om den del af beskæftigelsesreformen som vedrører lempelser i reglerne om G-dage.

- Dansk Håndværk har tidligere foreslået, at politikerne skulle suspendere reglen om at arbejdsgiver skulle betale, hvad der svarer til dagpenge i de tre første dage efter en opsigelse af en medarbejder. Det gør nemlig, at små og mellemstore virksomheder i øjeblikket er meget tilbageholdende med at ansætte nye medarbejdere, fordi opsvinget ikke er sikkert nok til, at de ved om en udvidelse af medarbejderstaben er holdbar. I stedet vælger de at bruge overarbejde eller helt sige nej til nye ordre.

Med Dansk Håndværks forslag, som en del af beskæftigelsesreformen bliver det billigere for de små virksomheder at teste om omsvinget bærer og dermed skabe tusindvis af nye jobs tidligere end de ellers ville kunne, mener Erik Møbius.

- Naturligvis havde vi gerne set en direkte afskaffelse af hele ordningen, men det regeringen og oppositionen nu gør, er i høj grad et skridt i den rigtige retning, siger Dansk Håndværks direktør Erik Møbius. Han regner med at resultatet vil blive så positivt, at politikerne vil afskaffe betaling af G-dage helt for folk, der har været ansat i en kortere periode. Det vil skabe størst mulig fleksibilitet på arbejdsmarkedet og dermed plads til at få nye medarbejdere i beskæftigelse.

I Dansk Byggeri er man også godt tilfreds med lempelserne og organisationen glæder sig samtidig over, at jobcentrene forsat har ansvaret for de ledige og at beskæftigelsessystemet igen skal til at arbejde med jobformidling.

Nu skal aftaleteksten så udmøntes i et stort og kompliceret beskæftigelsessystem, og Dansk Byggeri udtrykker en smule bekymring for tilrettelæggelsen i forhold til at sikre en effektiv koordinering på tværs af jobcentrene.

- Arbejdsmarkedet i Danmark hænger sammen, og derfor skal vi også have jobcentrene til at hænge sammen. I bygge- og anlægsbranchen er Danmark et stort marked, og ofte er hele Europa arbejdskraftopland, når store bygge- og anlægsprojekter skal bemandes. Her har vi brug for et meget tæt samarbejde mellem jobcentrene, hvis de skal kunne løfte den formidlingsopgave, som de med reformaftalen igen eksplicit får, siger Louise Pihl arbejdsmarkedschef i Dansk Byggeri.

- I dag forsøger vi i tæt samarbejde med beskæftigelsesregionerne at koordinere den indsats, der er målrettet bygge- og anlægsbranchen. Den koordinering har vi brug for at få videreført, og det statslige niveau er nød til at bidrage til den helt konkrete koordinering mellem jobcentrene, hvis politikerne vil gøre sig håb om at ledige får job på de kommende store anlægsprojekter, siger Louise Pihl.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094