23948sdkhjf

Københavns Kommune lukker SMV'erne ind i varmen

Københavns Kommune på vej med tiltag, der skal give flere opgaver til små og mellemstore firmaer
Det skal gøres lettere og mere attraktivt for de små og mellemstore lokale virksomheder at være med i kampen om de hundredvis af opgaver til samlet flere hundrede millioner kroner, som Københavns Kommune udbyder hvert år.

Det er baggrunden for en række initiativer, som kommunen er på vej med.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Ganske vist vinder SMV’erne - defineret som virksomheder med færre end 50 ansatte - over 40 procent af alle udbudte aftaler, viser en undersøgelse i de kommunale forvaltninger her i foråret, men andelen skal højere op.

- Udgangspunktet er med andre ord godt, men en forudsætning for, at andelen øges er, at de byder. Derfor har vi fokus på at gøre det muligt og attraktiv for SMV’erne at byde med, siger overborgmester Frank Jensen.

Et af forslagene går ud på at rydde op i udbudskrav og dermed sikre færrest mulige krav i udbudsmaterialet samt markere særligt SMV-venlige udbud. Forvaltningerne skal samtidig forpligtes til at tilrettelægge udbud, så markedspotentialet udnyttes og foretage en konkret vurdering af mulighederne for deltagelse af SMV’ere.

Der lægges også op til, at kommende udbud og forventede udbudsområder offentliggøres tidligere. Det vil give ordentlig tid i udbudsprocessen og give bedre mulighed for at danne konsortier.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078