23948sdkhjf

Gode praktikplads-forhold i Randers

Praktikpladskonsulenterne har travle dage på erhvervsskolen Tradium i Randers. Modsat landstendensen med mangel på praktikpladser, har virksomhederne i den kronjyske hovedstad indgået mange nye praktikaftaler i løbet af 2014
Det går fortsat den rigtige vej med praktikpladser i Randers-området, oplyser centerchef Ulrik Husum, Praktikcenter Tradium.

– Vi går energisk til sagen, og praktikpladskonsulenterne har travle dage. Mange virksomheder er hen over året besøgt, og mange praktikaftaler er indgået med en fin blanding af ordinære aftaler, delaftaler og korte aftaler, siger Ulrik Husum.

Der indgås i stigende omfang kontrakter med aftalt kortere varighed og med eller uden skoleophold undervejs.

– Vi oplever, at virksomhederne er glade for muligheden for både at hjælpe de praktikpladssøgende og samtidig ikke at skulle forpligte sig til en flerårig aftale. Det er dog fortsat sådan, at langt de fleste aftaler har fuld varighed, og det er naturligvis også langt at foretrække, siger centerchefen.

Samlet fremgang

En opgørelse pr. dags dato viser samlet fremgang i antal påbegyndte uddannelsesaftaler i forhold til sidste år - en fremgang fra 694 til 720 aftaler - med de forskelle, der er de enkelte uddannelsesområder imellem. Der er bemærkelsesværdig stor fremgang inden for smedeuddannelserne (38 pct. - fra 39 til 54), tømreruddannelsen (28 pct. - fra 89 til 114) og personvognmekaniker (68 pct. - 60 til 101), overfladebehandler (212 pct. - fra 8 til 25). Bygge- og anlæg - murer, maler og tømrer - er samlet set på et højere niveau end sidste år (12 pct. - fra 159 til 179). Det samme gælder detailhandelsuddannelserne (15 pct. - fra 66 til 76).

– Lager- og transportuddannelserne ligger med i alt 65 aftaler på uændret niveau i forhold til sidste år. Det samme gør sig gældende for handelsuddannelserne med 22 aftaler og elektrikeruddannelserne med 30 aftaler. Kontoruddannelserne, frisøruddannelsen, fitnessinstruktør og teknisk designer ligger lavere end sidste år, siger Ulrik Husum.

Praktikaftaletyper

• Virksomhedsforlagt undervisning (vfu):Undervisning gennemføres i en virksomhed i en kort periode. Skolen forsyner virksomheden med praktikmål for perioden og er forpligtet til at bistå eleven undervejs. Eleven må ikke indgå i produktionen, men må gerne under opsyn og vejledning af medarbejder udføre et givet stykke arbejde. Skolen betaler eleven praktikydelse.

• Delaftale: Eleven ansættes med samme rettigheder som en ordinær elev. Delaftalen er for en given praktikperiode og må ikke indeholde en skoleperioden. Der gælder samme vilkår for praktikmål m.m. som for VFU-forløb. Virksomheden betaler elevløn.

• Kort aftale: Eleven ansættes med samme rettigheder som en ordinær elev. Kort aftale er for en given praktikperioden og skal indeholde en skoleperiode. Der gælder samme vilkår for praktikmål m.m. som for delaftaler og VFU-forløb. Virksomheden betaler elevløn og modtager AUB-refusion efter gældende bestemmelser under skoleophold.

• Ordinær aftale: Eleven er i virksomheden under hele forløbet kun afbrudt af obligatoriske skoleophold. Virksomheden betaler elevløn og modtager AUB-refusion efter gældende bestemmelser under skoleophold.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094